Hlavní obsah

Jablonec - Kladno 1:0Jablonec v boji o záchranu těsně porazil Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Straka 1 : 0

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce v utkání 19. kola fotbalové ligy doma porazili Kladno 1:0. Jedinou branku zápasu obstaral čtvrt hodiny před koncem slovenský útočník Pavol Straka, který tak zaznamenal první zásah v české lize. Jablonec drží jarní neporazitelnost a rázně uniká bojům o udržení.

Článek

Do souboje o šest bodů se v jablonecké Chance aréně pustili oba soupeři bez bázně a hany. Kladno od prvních minut předvádělo ofenzivní fotbal, kterým na několik minut domácí zaskočilo. První velkou šanci zápasu měl ale domácí Straka v 8. minutě, z úhlu branku Kladna ovšem netrefil. Pak zahrozilo Kladno, ale Zoubele z malého vápna překopl odkrytou branku Jablonce. V podobné situaci se ocitl v končící osmadvacáté minutě Valenta na druhé straně, ale i on s nabídnutou šancí naložil zle a míč napálil vysoko na tribunu.

Z herního pojetí však lépe vycházelo Kladno, které lépe kombinovalo, kdežto hru domácích borců provázelo příliš mnoho nepřesností a zbytečných chyb. Závěr první půle pak byl oboustranně nefotbalový. V poslední minutě pouze prošel míč po trestném kopu až k překvapenému Homolovi, od něhož se míč odrazil a skončil těsně mimo tyče branky Kladna.

Komňacký vystřídal Žofčáka už o poločase

Ve snaze oživit hru Jablonce ve druhé půli poslal domácí trenér František Komňacký do hry místo nevýrazného Žofčáka navrátilce Tomáše Michálka. Ten kromě potlesku od diváků hru opravdu oživil a byl i u velké šance Jablonce v úvodu poločasu. Po rychlé akci Necid pronikl až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou předložil míč nabíhajícím spoluhráčům. Michálek míč přenechal Valentovi, který jej ale napálil do oblak.

Vzápětí měli hosté výhodu dvou standardních situací, ale Špit Sabouovu střelu zlikvidoval a následně letěla střela nad. Jablonec byl v této fázi aktivnější a po další rychlé akci, kterou vedl Valenta pálil do boční sítě Michálek.

Jablonský skončil po tvrdém střetu v nemocnici

Po hodině hry musel být zápas na chvíli přerušen, jelikož na trávníku ležel otřesený záložník Kladna Jablonský. Po srážce s protihráčem musel být odnesen na nosítkách a s otřesem mozku byl převezen do nemocnice.

V 68. minutě se blýskl krásným zákrokem brankář Kladna Pavlík, který lapil Hlouškovu bombu z voleje. Jablonec hrál stále více aktivněji a gólu se dočkal v 75. minutě. Po další rychlé akci centroval do šestnáctky Michálek, Straka si míč zády k brance zpracoval, obtočil se okolo hráče a k tyči dal první ligový gól.

Hosté však mohli hned vzápětí vyrovnat, ale míč z brankové čáry vykopl Valenta. Kladno poté ožilo, ale Jablonec vyrovnání nepřipustil a na své konto si připsal veledůležité tři body.

FK Jablonec 97 - SK Kladno 1:0 (0:0)
Branka: 75. Straka. Rozhodčí: Jech - Lhoták, Košec. ŽK: Bartoš, Krob. Diváci: 3050.
Sestavy:
Jablonec: Špit - Baranek, Homola, Huber, Hamouz - Žofčák (46. Michálek), Klapka, Valenta (80. Fukal), Hloušek - Necid, Straka (87. Fujerik). Trenér: Komňacký.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Hochmeister, Krob - Zoubele, Brunclík (79. Kroupa), Szabo, Jablonský (61. Vršajevič) - Kousal (26. Cigánek), Zachariáš. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články