Hlavní obsah

Slavia - Most 2:0Slavia porazila poslední Most a ligu vede znovu o pět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Blažek 1 : 0
57. Tavares 2 : 0

Jan CíchaSport.cz

Fotbalisté pražské Slavie si v 19. kole Gambrinus ligy na studeném Strahově poradili s posledním Mostem a minimálně do pondělní dohrávky Sparty v Olomouci vedou před svým letenským rivalem o pět bodů. O výhru 2:0 se postarali Blažek a Tavares.

Článek

Trenér Slavie Karel Jarolím poslal na trávník hned tři nová jména oproti poslednímu utkání svého týmu v Brně. Důvěru dostali Milan Ivana, Jan Blažek a po zranění se vrátil Marek Jarolím. Po rozpačitém úvodu z obou stran zahrozili poprvé domácí. V osmé minutě se do vápna Mostu dostal Jaroslav Černý, ale jeho pokus stihl na poslední chvíli srazit na roh vracející se obránce Johana.

Další velkou příležitost si sešívaní vypracovali ve 22. minutě. Před hranicí šestnáctky vybojoval Martin Latka míč, ten se přes Ivanu dostal k Pudilovi, který z levé strany nacentroval na Marka Jarolíma, jeho střela však jen těsně minula vzdálenější tyč Švengerovi branky.

Jan Blažek vstřelil první gól ve Slavii

Na druhé straně v největší šanci Mostu trefil z přímého kopu ve 25. minutě Stožický břevno. Ve 39. minutě poslal červenobílé svým prvním gólem v klubu do vedení Jan Blažek, když po centru Marka Jarolíma dorazil míč do prázdné brány. Do kabin mohli jít Pražané ve vedení o dvě branky, ale hlavičku Latky po centru Černého zneškodnil hostující gólman.

Mostu se naskytla možnost vsítit vyrovnávací gól v 51. minutě, ale Rilke se křížnou střelou netrefil mezi tři tyče. Šest minut na to se po druhé radovali domácí. Po rohu Černého se hlavou trefil střídající Tavares, který přišel na hřiště několik okamžiků předtím.

Ve zbytku utkání si Slavia vypracovala ještě několik dobrých příležitostí ke skórování, ale k nevoli trenéra Karla Jarolíma už svůj náskok nezvýraznila. Pražané tak mají na čele ligové tabulky opět pětibodový náskok před druhou Spartou, kterou však ještě čeká pondělní dohrávka v Olomouci.

Slavia Praha - SIAD Most 2:0 (1:0)
Branky: 39. Blažek, 57. Tavares. Rozhodčí: Kovařík - Ubias, Teuber. ŽK: Suchý, Latka, Pudil - Gedeon, Trubila, Webster, Škoda, Rilke. Diváci: 5168.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Latka, Brabec, Pudil - M. Jarolím, Abraham (80. Volešák), Suchý (55. Tavares), Černý - Ivana, Blažek (72. Toleski). Trenér: K. Jarolím.
Most: Švenger - Prášil (72. Oboya), Johana, Webster, Škoda - Stožický (64. Loos), Gedeon, Pilař, Trubila - Rilke, Pešír (80. V. Mendy). Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: