Hlavní obsah

Tavares dostane od trenéra za gól láhev šampaňského

PRAHA

Důležité tři body si v boji o ligový primát připsali fotbalisté Slavie Praha. O výhru se postarali Jan Blažek a Mickael Tavares. Pro oba to byl premiérový ligový zásah v sešívaném dresu. Trenéra Karla Jarolíma tak po utkání mrzela pouze chabá produktivita jeho svěřenců. „Chtělo to ve finální fázi řešit situace lépe,“ posteskl si kouč na pozápasové tiskové konferenci.

Článek

Podle Jarolíma mohl jeho tým jít do vedení mnohem dříve. „Velice slibné situace v prvním poločase měli Černý, Marek Jarolím a další. Do vedení jsme mohli jít podstatně dříve," řekl lodivod Pražanů a poznamenal, že i po druhé vstřelené brance byli jeho svěřenci nebezpeční. „Most hrál mnohem odvážněji než České Budějovice. Věděli jsme, že budou chtít posílat přihrávky za obranu na Rilkeho. To se nám však podařilo uhlídat,“ dokončil

Robert Žák, trenér mosteckého SIADu, jel do Prahy s tím, že jeho tým nesmí udělat chybu. To se hostujícím hráčům nepovedlo. „Když domácím nabídneme ve 35.minutě gól, tak je potom těžké myslet na body. Zbytečně inkasujeme  a stává se nám to příliš často,“ posteskl si.

Tavares dostane šampaňské

Mickael Tavares měl za svůj premiérový ligový gól od trenéra Jarolíma slíbené šampaňské. „Slíbil mi to na soustředění v Dubaji. Až prý dám gól. Asi nevěřil, že se mi to podaří,“ řekl spokojený Francouz po utkání. „Při tom rohu šli všichni na první tyč a mně kouč řekl, ať jdu na zadní. Byl jsem tam zcela volný, bylo to snadné,“ popsal druhý gól Slavie spokojený střelec. Na výkonu týmu však i přes výhru našel nedostatky. „První poločasy jsou z naší strany špatné. Příště musíme hrát hned od začátku,“ doplnil.

Jan Blažek se o svém zařazení do základní sestavy dozvěděl den před utkáním. „Moc mě to potěšilo, nečekal jsem to. Jsem rád, že jsem se trefil. Snad mně to pomůže u mančaftu, u diváků i u trenérů,“ doufá zimní posila z Liberce a zároveň střelec první branky zápasu. „Marek Jarolím centroval před bránu a ke mně se to odrazilo, dorážel jsem to do prázdné brány,“ řekl.

Bývalý hráč Slavie, nyní člen mosteckého kádru, Patrik Gedeon před utkáním vyprávěl spoluhráčům o zápasech a gólech, které na Strahově dal. „Chtěl jsem je nabudit a věřil jsem, že se zde dá něco uhrát, ale to bychom museli hrát nad rámec našich možností,“ nechal se slyšet Gedeon. „Do inkasované branky to šlo, ale děláme zbytečné chyby v obraně a to nás sráží. Kdyby to Stožický místo do břevna trefil do sítě, tak jsme Slavii asi potrápili více,“ myslí si.

Reklama

Související témata: