Hlavní obsah

Rada: Vichr byl pro nás větším soupeřem než Brno

Radek MalinaPrávo

Tři body ve třech jarních zápasech. To je zlá bilance fotbalistů Teplic, jednoho ze žhavých kandidátů na místo v pohárové Evropě. Sečteno s čtyřgólovým výpraskem od Liberce a jen utrápeným vítězství nad posledním Mostem, prožívají svěřenci trenéra Petra Rady skutečně hodně zoufalý start do druhé poloviny Gambrinus ligy.

Foto: archiv

Petr Rada

Článek

Proč Teplice přišly v nedělním souboji s Brnem o domácí suverenitu a poprvé v sezóně na vlastním stadiónu nebodovaly?

Protože hrajeme špatně. Někteří kluci ztratili formu. A hráči, kteří bývají v jiných zápasech tahouny a klíčovými osobnostmi, v souboji s Brnem neunesli velký tlak. Jenže hráči na něj nejsou připraveni. Přitom se stupňuje.

Podepsal se na výkonu Teplic čtyřgólový výprask od Liberce v minulém kole?

Hlavně v druhém poločase byla naše hra hodně nervózní. Pohoda v týmu po prohře v Liberci není optimální.

Přitom první poločas souboje s Brnem jste zvládli herně dobře...

Do přestávky jsme skutečně pracovali velmi dobře byl jsem spokojen. Měli jsme i dvě šance, jenže ani Junova střela stejně jako Verbířova tutovka gólem neskončily. A pak jsme inkasovali po ojedinělé akci soupeře, vlastně to ani nebyla skutečná příležitost. A ještě k tomu byla střela tečovaná.

Po změně stran však Brno bez větších problémů náskok hlídalo. Proč nastal takový obrat?

Na našem výkonu se projevila nervozita. Výkon po přestávce rozhodně neodpovídal možnostem našich hráčů. Přál bych si větší vůli a nasazení od našich hráčů.

Jak velkým problémem byl silný vichr, v němž se utkání hrálo?

Pro nás byl vítr větším soupeřem než Brno.

Vstřelili jste jediný gól ve třech zápasech, v souboji s Brnem jste neměli žádnou střelu na branku. Proč je teplická ofenziva na jaře tak slabá?

Třeba v druhém poločase proti Brnu jsme hráli dopředu hodně. Na můj vkus chvílemi až moc. Jenže šanci jsme si nevypracovali žádnou. Jsme totiž v útoku málo agresivní, vůbec nestřílíme ze střední vzdálenosti. Málo bylo i centrů ze stran, které by mohly znamenat ohrožení branky soupeře. Přitom kvalitní útočníky máme.

Reklama

Související témata: