Hlavní obsah

Bolf: Na podzim jsem uvažoval o ukončení kariéry

Bývalý reprezentační obránce René Bolf se v nedělním zápase 19. kola v Plzni v dresu Baníku Ostrava objevil na trávníku v soutěžním zápase po více než dvou letech. Pauza zaviněná zraněními dohnala zkušeného stopera až k myšlenkám k ukončení kariéry. To se naštěstí nestalo, a tak čtyřiatřicetiletý obránce mohl pomoci svému týmu k vysoké výhře 4:0, která Baník vytáhla na třetí místo v tabulce. „Máme cíl, abychom hráli poháry,“ řekl odhodlaně po zápase v Plzni Bolf.

Foto: Viktoria Plzeň/Jaromír Pech

Ostravský obránce René Bolf v souboji s plzeňským Rodriguezem

Článek

Jak jste prožil své první utkání po tak dlouhé době?

I když je výsledek tak vysoký, jednoduchý zápas to nebyl. Věděli jsme, že má Plzeň silné mužstvo. Doma před čtrnácti dny jasně přehrála Brno, týden nato odehrála skvělé utkání na Bohemians. Děkuji svému mančaftu, že k zápasu přistoupil s pokorou, doufám, že s takovýmito výkony budeme pokračovat.

Jaké to bylo, čekat tak dlouho, než se znovu vrátíte na trávník?

Musel jsem být trpělivý, děkuji trenéru Večeřovi a jednomu z majitelů Tomáši Peterovi, že mě podrželi. Na podzim uvažoval, že bych skončil. Dali mi důvěru, kterou jsem jim chtěl splatit. Kdybych neměl chuť a dělal bych to s odporem, asi by to nemělo cenu. To mi dávalo odvahu.

Cítil jste nervozitu, když jste se dozvěděl o tom, že nastoupíte v základní sestavě?

Určitě, přes rok jsem nehrál, rozehrával jsem se jen za juniorku. Měl jsem z toho respekt. Jsem rád, že to takto dopadlo. Věřím, že to bude jen lepší.

Po tak dlouhé době bez soutěžního zápasu jste se musel na utkání asi hodně těšit.

Nemohl jsem se ho dočkat. Věděl jsem, že tady mají kvalitní vyhřívaný trávník, což se potvrdilo.

Byl v utkání nějaký moment, kdy jste měl o průběh utkání obavy?

To bylo za stavu 0:0, naše obrana byla ještě hodně rozevřená. Potom jsme to v bloku trochu zhustili, počkali si na jejich chyby a vyráželi do rychlých protiútoků.

V jakém stavu se nacházíte po odehraném utkání?

Vím, že to nebylo stoprocentní, cítím to sám na sobě. Když budeme vyhrávat venku a doma to potvrzovat, bude to dobře.

Při závěrečné děkovačce fanoušci vyvolávali vaše jméno. Jaké jste měl při tom pocity?

Určitě mě potěšilo, když jsem slyšel skandovat mé jméno. Musím jim za to poděkovat. Doufám, že jsme jim dali tu nejlepší pozvánku na příští kolo, kdy hostíme Slavii.

Tabulkou stoupáte nesměle vzhůru, kde byste rád se svým týmem skončil po konci ligy?

Máme cíl, abychom hráli poháry. S tím do všech zápasů vstupujeme. Když budeme pomýšlet na titul a budeme pokračovat v těchto výkonech, tak to bude dobré. Doufám, že se zase na Bazaly vrátí fanoušci a bude pořád plno.

Reklama

Související témata: