Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 0:0Sparta si remízou v Olomouci zkomplikovala hon za titulem

OLOMOUC/PRAHA

Pondělní dohrávka 19. kola české nejvyšší fotbalové soutěže mezi Olomoucí a Spartou vítěze nepřinesla, zápas skončil 0:0. Souboj druhého týmu tabulky s jedenáctým nabídl fanouškům dva různé poločasy. První aktivní plný brankových příležitostí, druhý opatrný a méně záživný. Letenský tým se mohl na vedoucí Slavii dotáhnout na dva body, po remíze ovšem ztrácí na druhém místě body čtyři.

Článek

Ač sparťanský Libor Došek mohl po operaci menisku již do utkání na Andrově stadiónu nastoupit, v základní sestavě letenských se neobjevil. Domácí trenér Martin Pulpit nemohl do utkání počítat se zkušeným obráncem Šuškavčevičem ani se stoperem Hudecem, první se ještě nezotavil ze zranění, druhý byl pro pondělní duel vykartován.

Zápas začal hodně aktivně z obou stran, nejprve se již ve druhé minutě řítil sparťan Kulič na olomouckou branku po průniku do pokutového území, jeho zakončení ale Drobisz vyrazil. Z následné akce se Hanáci dostali do pokutového území Sparty, chyba ve finální přihrávce je připravila o ohrožení Grigarovy branky.

V 7. minutě se fatální chyby dopustil sparťanský kapitán Tomáš Sivok, olomoucký Onofrej mu vypíchl míč a pelášil na osamoceného Grigara. Domácí útočník ovšem na místo kličky volil střelu a sparťanský brankář míč vyrazil do zámezí. Olomoučtí se aktivní hrou snažili o stálé napadání hostující branky. Vědomí, že si proti Spartě mohou vytvořit nebezpečné příležitosti, dávalo olomouckým fotbalistům jistotu na jejich kopačky.

Ve 28. minutě byla hra přerušena, jelikož kouř z dýmovnic ze sektoru sparťanských fanoušků značně snížil viditelnost na trávníku. V závěru první půle se vedení mohli ujmout sparťané, Slepička si skvěle zaběhl na míč za obranu, nacentroval na Kuliče, u nějž ovšem skvělým způsobem zasáhl na poslední chvíli domácí obránce Jindřišek.

Druhá půle více nepřinesla

V 50. minutě se do pokutového území domácích prodral z pravé strany Voříšek, jeho centr ale olomoucká obrana odvrátila do bezpečí. V počátku druhého poločasu začala Sigma s větší opatrností, z čehož plynulo větší držení míče na sparťanských kopačkách.

Druhý poločas se nesl v duchu taktické hry. Opatrnost na obou stranách panovala na trávníku v podstatě do závěru zápasu. Až na jejím konci se letenský tým pokoušel o výrazné ohrožení branky Olomouce, ke vstřelení gólu se ovšem žádný ze sparťanů nedostal.

SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha 0:0 (0:0)
Rozhodčí: Příhoda, Slavík, Handlíř.ŽK: Hubník - Hušek. Diváci: 6 896.
Sigma Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Škerle, Komárek, Heidenreich - Janotka (69. Petr), Kaščák, Melinho (85.Kazár), Rossi, Onofrej - Hubník (74. Schulmeister).
Sparta Praha: Grigar - Voříšek, Řepka, Sivok, Kadlec - Vacek (83. Kolář), Hušek, Horváth, Matušovič (38. Došek) - Slepička, Kulič (67. Jeslínek).
Zápasy 19. kola Gambrinus ligy:
Tescoma Zlín - Slovan Liberec 0:1on-line
Branka: 38. Kerič.
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 0:4on-line
Branky: 13. a 36. Magera, 42. vlastní Malcharek, 55. Svěrkoš
Jablonec - Kladno 1:0on-line
Branka: 74. Straka
Mladá Boleslav - České Budějovice 2:1on-line
Branky: 4. a 38. Řezníček - 32. Mrkvička
Slavia - SIAD Most 2:0on-line
Branky: 39. Blažek, 57. Tavares
Teplice - Brno 0:1on-line
Branka: 39. Lira
Viktoria Žižkov - Bohemians 1905 2:1on-line
Branky: 51. Tinga, 55. Švancara - 8. Morávek
Sigma Olomouc - Sparta 0:0on-line

Reklama

Související témata: