Hlavní obsah

Sigma přibrzdila mistrovo tažení za obhajobou

OLOMOUC

Olomoucká Sigma sice devětkrát v řadě nezvítězila, ale na jaře podala svůj nejlepší výkon a s rozjetou Spartou za silného deště v pondělí zaslouženě remízovala. Obhájce titulu navíc přibrzdila v jeho jarním tažení, takže Slavia se v čele tabulky může těšit ze čtyřbodového náskoku.

Článek

„Chtěli jsme tu vyhrát, ale chyběl nám větší hlad po gólu, abychom ho tam dotlačili. O tom, jestli je remíza pro nás ztrátou nebo ziskem, teď nemá cenu přemýšlet. Body se budou sčítat až na konci soutěže a pak se uvidí,“ říkal při odchodu ze hřiště viditelně zklamaný Pavel Horváth. Ani on si neuměl vysvětlit, proč Spartě chyběla lehkost a dravost z předchozích dvou zápasů. „Nevím, oni dobře bránili, čekali na brejky,“ krčil rameny.

Libor Došek nastoupil na jaře poprvé, ale ani on se nedokázal proti pozorné domácí obraně prosadit. „Bránili v osmi lidech a velmi dobře. Měli jsme i smůlu, že míč někdy neodskočil k nám. Bohužel, gól jsem nedali, takže jsme nevyhráli. O Slavii nepřemýšlíme. Chtěli jsme tu vyhrát. Nevyšlo to, jedeme dál,“ dodal sparťanský kanonýr.

Právě na Andrově stadiónu vstoupil do velkého fotbalu Kamil Vacek, který přes Bielefeld přišel do Sparty. „Na zápas jsem se moc těšil. Škoda, že jsme neproměnili některou z našich slibných akcí. Měli jsme na to v Olomouci vyhrát. Lidem se ale fotbal moc líbit nemohl. Domácí byli zalezlí, bránili v deseti. Ve druhé půli se na naši půlku skoro nedostali. Přišlo mi to jako antifotbal,“ říkal smutně olomoucký odchovanec.

Litovali šance

Hráči Sigmy se sice shodli, že remíza byla spravedlivá, ale věděli, že při troše štěstí mohli i vyhrát. Nejnaštvanější byl Ladislav Onofrej, který šel v úvodu utkání sám na Grigara. „Měl jsem udělat kličku nebo zkusit oblouček dřív. Díky téhle šanci jsme měli k vítězství blíž, škoda jí. Ale nakonec, Sparta je rozjetá a bod je vcelku dobrý,“ hledal na zápase pozitivum.

K nejlepším hráčům alespoň v první půli patřil Tomáš Janotka. Také on bod nakonec bere, ale... „Kdyby dal Onofrej gól, Sparta by to musela víc otevřít a pro nás by se naskytly další možnosti. Tahle série devíti zápasů bez vítězství je dlouhá, ale věřím, že nám to konečně vyjde v Brně, náš dnešní výkon je k tomu dobrým předpokladem.“

Zápasy 19. kola Gambrinus ligy:
Tescoma Zlín - Slovan Liberec 0:1on-line
Branka: 38. Kerič.
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 0:4on-line
Branky: 13. a 36. Magera, 42. vlastní Malcharek, 55. Svěrkoš
Jablonec - Kladno 1:0on-line
Branka: 74. Straka
Mladá Boleslav - České Budějovice 2:1on-line
Branky: 4. a 38. Řezníček - 32. Mrkvička
Slavia - SIAD Most 2:0on-line
Branky: 39. Blažek, 57. Tavares
Teplice - Brno 0:1on-line
Branka: 39. Lira
Viktoria Žižkov - Bohemians 1905 2:1on-line
Branky: 51. Tinga, 55. Švancara - 8. Morávek
Sigma Olomouc - Sparta 0:0on-line

Reklama

Související témata: