Hlavní obsah

Švancara: Nejsme velcí fotbalisti, Žižkov zdobí parta

PRAHA

Žižkov po nedělní výhře nad Bohemians oslavoval zejména útočníka Petra Švancaru a jeho fotbalovou parádu, kterou vstřelil vítězný gól. On však chválu odmítal. „Tenhle zápas jsem nevyhrál já nebo Tinga, který dal první gól, ale celý mančaft. Byl to týmový výkon,“ říkal žižkovský spasitel.

Článek

„My nejsme žádní velcí fotbalisti, ale parta, která tady je, dělá hodně. Panuje tady rodinná atmosféra: šéfem klubu počínaje a uklízečkami konče,“ usmíval se Švancara. „Hlavně že jsme zvládli odčinit tu sparťanskou exhibici,“ narážel na předchozí výprask 1:6 na Letné.

Byl rád, že se mužstvo dokázalo oklepat z nepříznivého vývoje zápasu, protože od 8. minuty prohrávalo. „Gól na 1:1 byl hodně důležitý, pak přišel ten můj,“ rekapituloval jednatřicetiletý útočník. „Už jsem to takhle udělal ještě ve druhé lize s Hradcem. Zkouším to na tréninku,“ prozrazoval o své trefě šajtlí z těžkého úhlu.

"Jestli se chceme zachránit, tak takové šance dávat musím,“ dodal ke své páté trefě v sezóně. Švancara si užíval i atmosféru, která byla místy dost bouřlivá. Kvůli vhazování petard na hrací plochu z obou sektorů rozhodčí Jílek zápas jednou přerušil. „To k fotbalu patří všude na světě. Když se nikdo nezraní, je to v pohodě. Lidi v tom zápase viděli všechno: hezké góly, agresivitu, fauly. Jen takhle je dostanete na stadión,“ tvrdil.

Bohemians první vedení ve výhru nepřetavili 

V řadách zelenobílých zavládlo veliké zklamání. Poprvé na jaře vedli, ale nakonec nezískali ani bod. „Nedokážu si vysvětlit, proč jsme za stavu 1:0 přestali hrát. Půli jsme se štěstím přestáli s nulou, ale pak jsme udělali dvě fatální individuální chyby a dvakrát jsme inkasovali,“ kroutil hlavou trenér Zbyněk Busta. „Kluci ty situace hrubě podcenili.“

Klokanům se příliš nelíbilo ani gesto žižkovské lavičky, konkrétně již vystřídaného Luďka Straceného. Ten v nastaveném čase, kdy měli hosté tlak, vhodil na hrací plochu druhý míč a sudí musel přerušit hru. „Nevím, kdo tam ten míč vhodil, ale je to nesportovní gesto,“ nehledal výmluvy žižkovský kouč Stanislav Griga.

Bohemians si tak zbytečně zkomplikovali boj o záchranu, protože ztratili slibně rozjetý zápas. Teď už upínají vše k domácímu duelu s Jabloncem. „Hlavně už musíme začít doma vyhrávat. Jinak by se ta záchrana honila těžko,“ mínil kapitán Karel Rada.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice