Hlavní obsah

Fotbalový mistr nemusí být z Prahy

PRAHA

Slavia s obhajující Spartou se měly na jaře poprat o titul fotbalového mistra, s nikým jiným se už moc nepočítalo. Po třech odehraných kolech se sice drží na prvních dvou příčkách, ale oba už v letošním pokračování soutěže ztratily cenné body a ani jejich herní projev není takový, aby výrazně čněly nad ostatními.

Článek

Slavia klopýtá, ale boduje, což se počítá. Hraje ovšem s oslabenou středovou řadou, Abraham zdaleka nepodává výkony hodné hráče lídra. Otázkou je, jak trenér Jarolím dál zvládne nejen jeho, ale i Blažka a kádr, v němž vysedávají na lavičce hráči, kteří by jinde byli v základu.

Zakolísání se nevyvarovala ani Sparta. Patrně přesycena osmi góly a pohledným fotbalem z prvních dvou jarních duelů přijela do Olomouce zřejmě s přesvědčením, že se Sigma porazí sama. Troufla si také „hrát v deseti“, neboť s Kuličem, se stagnujícím, fotbal stínujícím a navíc zřejmě nadváhu majícím reprezentantem, si lehce poradil i novic v olomoucké obraně Heidenreich. Hanáci dřeli a v některých fázích zápasu mistra i přehrávali, Onofrejova spálená šance však potvrdila o Olomouckých pravdu: dozadu skvělí, dopředu neškodní.

Chyběl hlad po gólech, přiznal Horváth

Proti Žižkovu sparťané „jezdili po zadku“ i za stavu 5:0, v Olomouci se jim nechtělo totéž zopakovat ani za bezbrankového stavu. „Chyběl nám hlad po gólech,“ nazval věci pravým jménem Pavel Horváth. Nevyšel ani tah s Doškem a nakopávanými míči. To už mají soupeři přečtené. „Chtěli jsme víc, ale alespoň jsme neprohráli,“ hledal těšínská jablíčka po bídě kouč mistra Michal Bílek. Ještě se hraje o 33 bodů, ale už se stalo, že na konci k titulu chyběl jeden nebo dva...

Liga se zamotává. Ke stíhačce vyrazil Baník, a jestliže teď porazí Slavii, pak bude ve hře o titul. Boj o evropské poháry dramatizuje i Brno, Teplice si zase mohou zvednout sebevědomí v pondělí na Letné. Odepsat z bojů o pohárovou Evropu nelze Brno, Teplice ani Plzeň.

Roli bude hrát každý bod. Úřadující mistr na Hané pohrdl dvěma. Slavia ztratila tři v Brně. Hodně patrně napoví derby na konci března, ale o titulu zdaleka rozhodnout nemusí. Mohlo by se stát, že šampión nebude z Prahy.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice