Hlavní obsah

Liberec - Žižkov 2:2Žižkov v Liberci vedl, ale nakonec byl rád za remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kušnír 0 : 1
53. Dort (penalta) 1 : 1
73. Kerić 2 : 1
83. Demjan 2 : 2

LIBEREC

Fotbalisté Viktorie Žižkov v nejvyšší soutěži přerušili sérii pěti zápasů na hřištích soupeřů bez bodového zisku, když v sobotu dokázali remizovat v Liberci 2:2. Pražané dokonce sahali po výhře, když už od osmé minuty vedli díky Kušnírovi, ale Liberec v druhém poločase otočil skóre brankami Dorta a Keriče. Na tři body však ani domácí nedosáhli, protože sedm minut před koncem srovnal střídající Demjan.

Článek

Liberecký tým navnadily dvě ligové výhry za sebou, díky kterým se Slovan vytáhl do první poloviny tabulky, ale duel se Žižkovem mu hned na začátku přinesl složitou zápletku. Obrana Slovanu už v osmé minutě nechala prostor Švancarovi, na jeho přesně načasovanou kolmici si za stopery naběhl Kušnír a po kličce gólmanovi Zlámalovi pro něj nebylo velkým problémem trefit prázdnou bránu. A hosté mohli snít o tom, že si zpod Ještědu odvezou historicky premiérové vítězství.

Domácím chvíli trvalo, než se z úvodního šoku vzpamatovali a zaměstnali obranu Žižkova, v níž se v sobotu poprvé v základní sestavě představil argentinský stoper Mores. Až po dvaceti minutách měl gólman Bartalský první práci, ale Dočkalovu střelu vytáhl na roh a Nezmar pak svoji hlavičku nenasměroval mezi tyče.

Švancarovi sudí neuznal branku

Hosté se neupjali jen k destrukci a hlavně Švancara byl nebezpečný. Jednou hlavičkoval nad, pak vstřelil dokonce gól, ale sudí Mikel jeho souboj s Holeňákem posoudil jako faul.

Po poločasové pauze Severočeši svůj tlak vystupňovali a defenziva Žižkova se pod tlakem začala drolit. V 52. minutě Stracený v pokutovém území trefil kopačkou do obličeje Papouška a z penalty i s trochou štěstí uspěl Dort. Liberec se ale jen s vyrovnáním nespokojil a dál do soupeře bušil.

Kerič se za Liberec trefil už potřetí

Sedmnáct minut před koncem domácím vyšla rychlá akce po levé straně, Papoušek pak míč předložil Keričovi a chorvatský rychlík po dlouhém sprintu zvládl míč dloubnout špičkou kopačky přes ležícího gólmana Bartalského. Kerič si tak vylepšil skvostnou bilanci v libereckém dresu, když se ve čtvrtém zápase trefil potřetí.

Domácí se už asi viděli s třemi body v kapse, jenže Žižkov vypadal zlomeně jen zdánlivě. Exlibereckému kouči Grigovi skvěle vyšla střídání, protože noví hráči se podepsali pod vyrovnání. Deset minut po Keričově trefě totiž Blaha prodloužil dlouhý nákop a slovenský záložník Demjan prvním dotykem s míčem po půlminutě na hřišti propasíroval míč do liberecké brány.

FC Slovan Liberec - FK Viktoria Žižkov 2:2 (0:1)
Branky: 53. Dort z pen., 73. Kerič - 8. Kušnír, 83. Demjan. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Dort, Smetana - Besta, Mores, Blaha. Diváci: 5360.
Liberec: Zlámal - Šinglár (89. Košťál), Holeňák, Polák, Janů - Dočkal, Bílek, Dort (62. Smetana), Papoušek - Nezmar, Kerič (81. Vlasko). Trenér: Škorpil.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Labant, Mores, Xavier - Stracený (70. Mougfire), Besta, Procházka (82. Demjan), Kušnír - Švancara, Kalod (78. Blaha). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: