Hlavní obsah

Brno - Olomouc 1:0Brno po Slavii a Teplicích porazilo i Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
83. Trousil 1 : 0

PRAHA

Fotbalisté Brna doma dokázali zásluhou kapitána Trousila porazit Sigmu Olomouc až gólem v závěru utkání a posunuli se tak na třetí příčku před Ostravu a Teplice. Oba celky však mají zápas k dobru.

Článek

Hráči olomoucké Sigmy přijeli ve 20. kole Gambrinus ligy na hřiště Brna po třech nerozhodných výsledcích v řadě. V tom posledním uhráli doma cennou remízu proti pražské Spartě. Brňané zase chtěli navázat na poslední úspěšné výsledky, když porazili doma Slavii a Na Stínadlech Teplice.

První velkou šanci utkání přinesla 20. minuta. Domácí Švejnoha podběhl centr, ke kterému se vzápětí dostal Onofrej, brankář Lejsal musel jeho pokus vyrážet. Několik minut na to se do zakončení dostali také domácí. Trousil nejprve z malého vápna střílel jen do náruče gólmana Drobisze a chvíli poté pálil nad bránu Olomouce Kuncl.

Brňané nabídli soupeři možnost ke skórování ve 38. minutě. Po chybné rozehrávce ve středu pole se míče zmocnil Hubník, nahrál Janotkovi, ale ten ve slibné pozici vysoko přestřelil. Druhé dějství začali aktivněji domácí, ale rána Střeštíka z voleje se nevešla mezi tři tyče.

Velikou příležitost Olomouce neproměnil po necelé hodině hry Hubník, jeho střelu vyrazil Lejsal na tyč a odražený míč následně odkopla hostující obrana. V 62. minutě se mohli do vedení dostat domácí. Polách ideálně našel Trousila, jeho hlavička však šla doprostřed brány, kde byl připravený Drobisz.

Svěřenci trenér Uličného se tlačí do zakončení a snaží se vstřelit vedoucí gól. Hostům se tak naskýtala možnost rychlých brejků. Brňané se dočkali v 83. minutě a opět u toho bylo duo Polách - Trousil. Prvně jmenovaný zahrával standardní situaci, na centr do vápna si naskočil Trousil a nikým neatakován hlavou poslal domácí do vedení. Ve zbytku utkání se již na skóre nic nezměnilo a Olomouc tak v Brně prohrála 0:1.

1. FC Brno - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 83. Trousil. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Kubáň. ŽK: Mareček, Střeštík - Heidenreich, Onofrej, Jindřišek, Kaščák. Diváci: 8230.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Dvorník, Trousil, Siegl - Kuncl, Polách, Mareček, Lira (52. Simr) - Střeštík (90+1 Pavlík), Besta (44. Wagner). Trenér: Uličný.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Komárek, Škerle, Heidenreich - Janotka (66. Bajer), Kaščák, Rossi, Hořava (84. Kazár), Onofrej - Hubník (78. Schulmeister). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: