Hlavní obsah

Brno vyhrálo potřetí v řadě, Most porazil Mladou Boleslav

PRAHA

Fotbalisté Brna doma dokázali zásluhou kapitána Trousila porazit Sigmu Olomouc až gólem v závěru utkání a alespoň do večera se posunuli na třetí příčku. Most překvapivě porazil Mladou Boleslav a připsal si tak první výhru v jarní části ligy. České Budějovice uhrály s Kladnem remízu 0:0 a celek Bohemians 1905 se rozešel smírně s Jabloncem.

Článek

V utkání Brna s Olomoucí viděli diváci první velkou šanci ve 20. minutě. Domácí Švejnoha podběhl centr, ke kterému se vzápětí dostal Onofrej a brankář Lejsal musel jeho pokus vyrážet. Několik minut na to, se do zakončení dostali také domácí. Trousil nejprve z malého vápna střílel jen do náruče gólmana Drobisze. Brňané nabídli soupeři možnost ke skórování ve 38. minutě. Po chybné rozehrávce se míče zmocnil Hubník, nahrál Janotkovi, ale ten ve slibné pozici přestřelil.

Velikou příležitost Olomouce neproměnil po necelé hodině hry Hubník, jeho střelu vyrazil Lejsal na tyč a odražený míč následně odkopla hostující obrana. V 62. minutě se mohli do vedení dostat domácí. Polách ideálně našel Trousila, jeho hlavička však šla doprostřed brány, kde byl připravený Drobisz. Brněnský celek se dočkal v 83. minutě a opět u toho bylo duo Polách - Trousil. Prvně jmenovaný zahrával standardní situaci, na centr do vápna si naskočil Trousil a nikým neatakován hlavou poslal domácí do vedení.

Bohemians remizovali s Jabloncem

Souboj týmů, které bojují o záchranu byl k vidění v pražských Vršovicích, když na půdu Bohemians 1905 přijel Jablonec. V 11. minutě špatně vyběhl hostující gólman Špit, míč se dostal k volnému Morávkovi, který však trefil před sebou stojícího Klapku. Velkou komplikaci pro Klokany přinesla 31. minuta. Gólman Sňozík zastavil nedovoleně pronikajícího Straku a viděl červenou kartu. Následný přímý kop Fukala výborně vytěsnil Zich, náhradník v brance Bohemians, na břevno.

7204 fanoušci Bohemians si radostně mohli zakřičet gól v 68. minutě, když domácí Morávek dokázal obejít brankáře Špita a následně zasunout míč do branky. Jablonci se podařilo vyrovnat v 84. minutě. Střídající útočník Tomáš Necid si ve vápně zpracoval míč a střelou pod břevno nedal Zichovi šanci.

Kladno získalo první jarní bod v Budějovicích

Do Českých Budějovic přijelo tápající Kladno, které všechny tři jarní duely prohrálo a ani na jihu Čech nezačalo nejlépe. Už v šesté minutě se do obrovské příležitosti dostali domácí. Po kolmé přihrávce Plocka postupoval sám na Pavlíka Stráský, který však trefil pouze spojnici brankové konstrukce. Další možnost se budějovickým naskytla v 18. minutě. Mrkvičkova tečovaná střela ze dvou metrů však končí mimo.

Hosté se mohli radovat po půl hodině hry, když Budějovický Hunal přihrál přímo na nohu Jablonskému, který však nedokázal Kučeru překonat. Dynamo se tlačilo do zakončení, přes obranu Kladna se však nedostalo a diváci tak v Budějovicích přesný zásah neviděli.

Most překvapivě porazil Mladou Boleslav

V utkání Mostu s Mladou Boleslaví začali aktivněji domácí hráči. Zlobil především Rilke, který do klubu přišel na konci zimního přestupního termínu. Hosté se přes dobře hrající hráče Mostu nemohli prosadit a do blízkosti domácí branky se dostávali jen velmi obtížně. Mostečtí sice měli míč na svých kopačkách častěji, ale vyloženou šanci si také nevypracovali.

Gólu se diváci dočkali až v 63. minutě a byli to domácí, kdo se radovali. Pilař zahrával přímý kop, míč dolétl až k Ševinksému, který se ho snažil odkopnout. Trefil však pouze Webstera, od kterého se balón odrazil do branky. Šest minut poté už to bylo 2:0 pro Most. Rilke zatáhl míč do vápna a zpětnou přihrávkou našel Pešíra, který nadvakrát překonal gólmana Millera. Hostům se v závěru utkání již podařilo pouze snížit zásluhou střely Holuba z bezprostřední blízkosti a Most si tak připsal důležité tři body do boje o záchranu v nejvyšší soutěži.

Zápasy 20. kola Gambrinus ligy:
Sobota 8. března:
15:00Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 2:2on-line
17:00Tescoma Zlín - Viktoria Plzeň 3:1on-line
Neděle 9. března:
15:001. FC Brno - Sigma Olomouc 1:0on-line
17:00SIAD Most - Mladá Boleslav 2:1on-line
17:00Dynamo České Budějovice - SK Kladno 0:0on-line
17:00Bohemians 1905 - FK Jablonec 97 1:1on-line
20:15Baník Ostrava - Slavia Prahaon-line
Pondělí 10. března:
17:15Sparta Praha - FK Tepliceon-line

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články