Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jablonec 1:1Oslabení Bohemians 1905 proti Jablonci vedení neudrželi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Morávek 1 : 0
84. Necid 1 : 1

PRAHA

I když domácí fotbalisté Bohemians 1905 vedli ve 20. kole české nejvyšší soutěže nad Jabloncem ještě pět minut před koncem, nakonec byli rádi za bod. Přestože byl vršovický tým od 31. minuty nucen hrát bez vyloučeného Sňozíka, na hřišti se to nijak neprojevilo. Naopak Klokany do vedení dostal Morávek a ještě pět minut před koncem vedli domácí 1:0. Konečnou podobu výsledku dal ovšem jablonecký Tomáš Necid.

Článek

V 17. minutě se v nadějné pozici objevil střelecky aktivní hostující Tomáš Michálek, jeho halfvolej skončil ovšem na boční síti Sňozíkovy branky. V obrovské šanci ke vstřelení první branky byli domácí fotbalisté ve 26. minutě, David Bartek na levé straně zatáhl míč až do pokutového území hostů. Tam si slabší chvilku vybral bránící Tomáš Huber, který zakopl a svalil se na zem, levý záložník Bohemians 1905 tak odcentroval před branku Jablonce, kde domácí útočník Škoda hlavičkoval nad břevno Špitovy branky.

Ve 31. minutě přišel šok pro domácí fanoušky. Ikona pražského týmu a zároveň brankářská jednička Radek Sňozík při vyběhnutí mimo pokutové území fauloval jabloneckého Povala Straku, který se i tak pokoušel zakončit. Jeho oblouček sice do branky nespadl, ovšem vršovický gólman za nedovolený zákrok viděl červenou kartu.

Přišlo tak první střídání zápasu. Za vyloučeného Sňozíka musel ze hry odejít vršovický útočník Škoda, aby se do domácí branky postavil náhradní brankář domácích Lukáš Zich. Ten hned vzápětí z následné standardní situace musel vytáhnout bravurní zákrok proti střele Milana Fukala, ta od rukavic vršovického gólmana letěla naštěstí pro domácí na břevno.

Gólmanská dvojka Klokanů se musela činit ještě těsně před koncem prvního poločasu, když vyrazila nadějný pokus jabloneckého Straky. Pokus domácího Moravce v nastavení prvního poločasu také výrazné ohrožení hostující branky nepřinesl, a tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Na začátku první půle se dobře na hranici pokutového území uvolnil jablonecký Valenta, brankář Zich s jeho pokusem neměl příliš práce. V 58. minutě zatáhl míč po pravé straně domácí Moravec. Před šestnáctkou se dobře zbavil jednoho z jabloneckých obránců, na jeho následnou přihrávku byl ovšem Slezák krátký.

Vršovický Dolíček propukl v nadšení v 68. minutě, mladičký Morávek využil zatažení míče střídajícím Kotyzou, v pokutovém území z velkého úhlu vystřelil na vzdálenější tyč a oslabení domácí se právem ujali vedení 1:0. V 85. minutě se ovšem ve vápně domácích dokázal prosadit jablonecký útočník Tomáš Necid, který je na severu Čech na hostování z pražské Slavie, a vyrovnal na konečných 1:1. Domácí museli být navíc rádi za získaný bod, neboť v samém závěru spálil obrovskou šanci hostující Hloušek.

Bohemians 1905 - FK Jablonec 97 1:1 (0:0)
Branky: 68. Morávek - 84. Necid. Rozhodčí: Adam - Kordula, Hojsík. ŽK: Slezák - Homola, Necid. ČK: 32. Sňozík. Diváci: 7204.
Bohemians: Sňozík - M. Knakal, Rada, Nikl, Šmarda - Moravec (63. Kotyza), I. Hašek, Morávek (81. Kuchař), Bartek - Škoda (32. Zich), Slezák. Trenér: Busta.
Jablonec: Špit - Baranek, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Fukal, Loučka (46. Valenta), Klapka (68. Necid), Hloušek - Straka. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: