Hlavní obsah

Most - Ml.Boleslav 2:1Most zdolal Mladou Boleslav a oživil naději na záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Webster 1 : 0
69. Pešír 2 : 0
88. Holub 2 : 1

MOST

Fotbalisté Mostu zdolali v utkání 20. ligového kola Mladou Boleslav 2:1. K výhře je nasměroval po poločase šťastný gól stopera Webstera, jehož při odkopu před vlastní brankou nastřelil boleslavský obránce Ševinský, v 70. minutě Most definitivně uklidnila branka útočníka Pešíra. V 88. minutě sice utkání ještě zdramatizoval střídající boleslavský Holub, Most už ale výhru uhájil.

Článek

Domácí měli v pohledném a běhavém utkání po většinu času výraznou převahu a díky výhře, které se dočkali po pěti zápasech, výrazně oživili své naděje na záchranu. Bodově se dotáhli na předposlední Bohemians, jediný bod je dělí od čtrnáctého Kladna.

Mosteckým divákům se v neděli představilo hned duo starých známých. Na lavičku Boleslavi se posadil ještě v minulé sezóně mostecký trenér Ščasný, na hrotu útoku zase operoval Alexandre Mendy, který z Mostu sice jen hostuje, ale smí hrát vzájemné zápasy. Jeden návrat byl k vidění i v dresu Severočechů, levý obránce Jan Procházka se vrátil na hřiště po pětiměsíční pauze.

Procházka se ale směrem dozadu příliš nenadřel. Boleslav sice začala zostra a již po minutě pálil z ostrého úhlu skončila do Švengerovy náruče hostující Řezníček, tím ale také útočná aktivita hostů, kteří na sever Čech přijeli povzbuzeni dvěma výhrami za sebou, také skončila. Ve zbytku prvního poločasu se totiž Ščasného tým dostal do mostecké šestnáctky jen čtyřikrát a ani se nezmohl na střelu.

Most postupně přebral iniciativu a v šesté minutě měl hned několik dobrých šancí. Trubilův ostrý centr před volným Rilkem ještě přizvedl Kopic na roh. Poté už míč prošel až na hlavu volného Procházky, jenže jeho oblouček dopadl jen na břevno boleslavské branky. Za dalších šest minut musel hostující brankář Miller hodně rychle z branky, aby ukopl před rychlonohým Rilkem, jenže skluzem posunul jen na dobíhajícího Stožického a pak už jen očima tlačil vrácený míč nad opuštěnou branku.

Teprve poté se hostům začalo dařit tlumit domácí útoky a tempo hry poněkud uvadlo, ve 33. minutě však vystřihl Most rychlou akci po levém křídle a na jejím konci se musel hodně nadřít obránce Kalina, aby na bližší tyči alespoň zblokoval Rilkeho pokus na roh. Takřka stejnou akci předvedli domácí ještě v poslední minutě posledního dějství, ale nehlídaný Pešír ani netrefil branku po Rilkeho akci.

V Teplicích nechtěný útočník Rilke byl pro boleslavskou obranu vytrvalou hrozbou i po poločase. V 50. minutě prošel středem hřiště a z dobrých pětadvaceti metrů vystrašil Millera, který jeho střelu k tyči jen s námahou vyboxoval na roh.

Před Millerem pomalu přituhovalo. Po dalším jedovatém centru z levé strany hlavičkoval v p pádu těsně vedle Prášil, vzápětí se uvolnil Rilke a míč z brankové čáry vykopl až Kalina. Teprve poté se Boleslav oklepala a střídající Holub po Mendyho akci pálil v dobré pozici do brankáře Švengera. Když se začínalo zdát, že by zahozené šance mohly domácí ještě mrzet, trefili se z velmi nenápadné akce.

V 62. minutě se totiž snesl Pilařův tečovaný centr až na malé vápno, odkud se jej pokusil odkopnout obránce Ševinský, avšak trefil jen mosteckého zadáka Webstera, od nějž míč doputoval až do sítě.

Vzápětí zahrozili opět hosté. Rajnoch napřáhl z 25 metrů a jeho bombu nártem zastavila až spojnice domácí branky. Neujala se ani další rána Mendyho, a tak Most opět trestal. Rilke pláchl po levé straně a předložil na malé vápno Pešírovi, který nadvakrát dostal míč do sítě. Dvougólové vedení domácí uklidnilo a už se zdálo, že vedení si v pohodě uhlídají. V 88. minutě se ale na jejich šestnáctce uvolnil střídající Holub, po zemi prostřelil Švengera a závěr utkání ještě zdramatizoval. Třetí výhru v sezóně už ale domácí uhájili.

SIAD Most - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0)
Branky: 62. Webster, 70. Pešír - 88. Holub. Rozhodčí: Jílek - Wilczek, Handlíř. ŽK: Trubila, Rilke, Gedeon - Hrdlička, Rolko, Rajnoch. Diváci: 3278.
Most: Švenger - Prášil, Johana, Webster, Procházka - Stožický, Pilař (90. Bogdanov), Gedeon, Trubila - Rilke (84. Loos), Pešír. Trenér: Žák.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský (74. Táborský), Rolko, Kopic, Kalina - Kysela, Rajnoch, Hrdlička,Vaněček (54. Holub) - Mendy, Řezníček (46. Mašek). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: