Hlavní obsah

Budějovice - Kladno 0:0České Budějovice se proti Kladnu protrápily k bezbrankové remíze

Utrápenou bezbrankovou remízou skončilo podprůměrné utkání 20. ligového kola mezi fotbalisty Českých Budějovic a Kladna. Domácí sice udrželi pod trenérem Františkem Strakou domácí neporazitelnost, ale po vyloučení hostujícího Bartoše v závěru pomýšleli na víc než bod. Největší šanci zápasu spálil hned v úvodu domácí Stráský, který orazítkoval spojnici. Kladno na jaře poprvé bodovalo, ale už jen jediný bod jej dělí od sestupových míst, kde jsou Bohemians 1905 s Mostem.

Článek

Oba celky měly co napravovat, vstup do jara jim totiž vůbec nevyšel. Jihočeši po zimní pauze zatím získali jediný bod, Kladno na tom bylo před nědělním soubojem ještě hůř, třikrát prohrálo 0:1.

Hosté, kteří venku nevyhráli už desetkrát za sebou, začali nebojácně a po čtyřech minutách mohli nečekaně vést, kdyby ovšem Jablonského střelu po Vršajevičově centru na poslední chvíli nezblokoval domácí bek Peroutka. Téměř z protiútoku si připravilo stoprocentní šanci Dynamo: Stráský po kolmé přihrávce postupoval sám na Pavlíka, ale balon příliš zvedl a rozezvučel jen spojnici.

Svižný úvod pokračoval, ve dvanácté minutě proběhl středem hřiště Vozábal a jeho skákavá střela nadělala hostujícímu gólmanovi více práce, než původně čekal. Českobudějovičtí převzali otěže hry, ale vedoucí trefy se nedočkali ani po pěkné kombinaci z 19. minuty. Plocek se v rohu vápna zbavil zasekávačkou beka, ocentroval na Vozábala, který vracel zpět na Mrkvičku, jenže kladenská obrana stačila přizvednout nad břevno.

Po dvaceti minutách upadla hra do podprůměru a hosté brzy poznali, že Jihočeši v neděli rozhodně nejsou ve své kůži. Strakovi svěřenci kazili jednoduché přihrávky a druhá část úvodního dějství tak patřila Středočechům. K první brance jim po půlhodině málem dopomohli sami domácí; zkušený Hunal namazal Jablonskému a nebýt reflexivního zákroku Kučery, Dynamo by prohrávalo. Vzápětí hlavičkoval mimo v dobré pozici střídající Killar a tím výčet první půle skončil.

Budějovické neprobrala z letargie ani porada v kabinách, přesto mohli brzy po pauze udeřit, ale před volným Mrkvičkou stihli hosté na malém vápně odkopnout. Lopotná snaha obou týmů pak postrádala jakoukoliv myšlenku a nápad, oba týmy se spíš předháněly v nepřesnostech.

V náznacích šancí působilo nebezpečnějším dojmem Kladno, jenže nevýrazná koncovka jen potvrdila, proč Středočeši stále čekají na první jarní gól. V 72. minutě chyběl Zoubeleho střele jen decimetr. Těsně vedle hlavičkoval o chvilku později hostující Bartoš a teprve pak se domácí trochu probudili. Deset minut před koncem nepropálil Pavlíka Šíma, ovšem opravdová šance pro Dynamo přišla až v 85. minutě, kdy sudí Příhoda ukázal druhou žlutou kartu kladenskému Bartošovi. Dlouhé ošetřování gólmana Pavlíka pak ale sebralo domácím závěrečný nápor. Kladno s Jihočechy ani ve čtvrtém vzájemném zápase v lize neprohrálo.

Dynamo České Budějovice - SK Kladno 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Ondo, Gallo. ŽK: Hílek, Kučera - Szabo, Bartoš, Gross. ČK: 85. Bartoš. Diváci: 2125.
Č. Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Žižka (90. Mezlík) - Plocek (60. Svátek), Hílek, Vozábal, Šíma - Stráský, Mrkvička (71. Dolejš). Trenér: Straka.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Hochmeister (24. Killar), Beneš, Krob (61. Cigánek) - Vršajevič, Zoubele (90. Kroupa), Gross, Szabo, Jablonský - Zachariáš. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: