Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 2:2Magera gólem v závěru rozhodl o remíze Baníku se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Střihavka 0 : 1
73. Magera 1 : 1
84. Abraham 1 : 2
89. Magera 2 : 2

PRAHA-tv

Pouze o bod zvýšili fotbalisté pražské Slavie svůj náskok v čele Gambrinus ligy, když v dohrávce nedělního programu 20. kola jen remizovali na hřišti ostravského Baníku 2:2. Ještě tři minuty před koncem regulérní hrací doby přitom Slavia vedla, ale pak neuhlídala Mageru, jenž dokázal vyrovnat. Pronásledovatel lídra Sparta Praha může v pondělním zápase s Teplicemi případným vítězstvím snížit náskok svého soka na pouhé dva body.

Článek

Ivana si v deváté minutě naběhl na Pudilův centr, ale hlavičkoval vedle branky. Po úvodních dvaceti minutách zase dělali zmatky v obraně hosté, naštěstí pro ně však nikdo z hráčů Baníku nedokázal trefit balon mezi tyče. Přesnost postrádala také střela Otepky, připraveni ohrozit branku hlavou byli Svěrkoš a Magera, tentokrát obránci Slavie zasáhli včas.

Vyprodané Bazaly hnaly své miláčky dopředu a především Otepka se Svěrkošem se neustále snažili dobýt obranný slávistický val. V 55. minutě zase musel Vaniak rychle vyběhnout proti Magerovi. Nabuzení domácích borců odnesl v 59. minutě slávistický obránce Erich Brabec, na kterého si nesmyslně naskočil Řezník.

Krátce poté se k přesnému centru dostal v pokutovém území Svěrkoš, ale přestřelil branku. Udeřilo tak z nenápadné akce na druhé straně. Ivana obloučkem poslal dopředu Černého stíhaného Markem, který se jej snažil odstavit, jenže dobíhající Střihavka nakopl volný balon do sítě. S domácími branka neotřásla, za osm minut našel Otepka z přímého kopu za obranou vpravo úplně volného Svěrkoše, jenž přikopl míč před branku Magerovi a ten nedal Vaniakovi šanci.

V 83. minutě přišel na hřiště Toleski a hned byl u gólu, kterým se Slavia dostala znovu do vedení. Střihavka z pravé strany nacentroval míč právě k makedonskému útočníkovi, ten jej patičkou přikopl Abrahamovi, který přesnou střelou skóroval. Za čtyři minuty bylo ale znovu srovnáno. Obrana Slavie nedokázala pořádně pokrýt Mageru a ten znovu dovedl ostravské publikum k extázi.

Baník Ostrava - Slavia Praha 2:2 (0:0)
Branky: 73. a 87. Magera - 66. Střihavka, 83. Abraham. Rozhodčí: Kocourek - Filgas, Chytil. ŽK: Bolf, Otepka, Svěrkoš, Magera (všichni Ostrava). Diváci: 16 336.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Marek - Rajtoral, Otepka, Bystroň, Mičola (77. Zeher) - Magera, Svěrkoš. Trenér: Večeřa.
Slavia: Vaniak - Dřížďal, Brabec, Latka, Hubáček - M. Jarolím (77. Kalivoda), Tavares, Černý, Pudil (72. Abraham) - Střihavka, Ivana (83. Toleski). Trenér: K. Jarolím.
Zápasy 20. kola Gambrinus ligy:
Sobota 8. března:
15:00Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 2:2on-line
17:00Tescoma Zlín - Viktoria Plzeň 3:1on-line
Neděle 9. března:
15:001. FC Brno - Sigma Olomouc 1:0on-line
17:00SIAD Most - Mladá Boleslav 2:1on-line
17:00Dynamo České Budějovice - SK Kladno 0:0on-line
17:00Bohemians 1905 - FK Jablonec 97 1:1on-line
20:15Baník Ostrava - Slavia Praha 2:2on-line
Pondělí 10. března:
17:15Sparta Praha - FK Tepliceon-line

Reklama

Související témata: