Hlavní obsah

Trousil: Asi nám pomohla facka v Plzni

Brněnští fotbalisté potvrdili i bez svého klíčového záložníka Luboše Kaloudy v derby proti Olomouci roli favorita. Tři body pro tým z moravské metropole zařídil sedm minut před koncem základní hrací doby přesnou hlavičkou kapitán mužstva Jan Trousil. "Brankář Drobisz, který je mým velkým kamarádem a před utkáním jsme se trochu hecovali, neměl nárok," pochvaloval si Trousil svůj gól.

Článek

Prestižní utkání s Olomoucí jste rozhodl přesnou hlavičkou v závěru zápasu. Jak jste viděl gólovou situaci?

Povedlo se mi při trestném kopu přeskočit dva obránce a usměrnit míč k přední tyči. Brankář Drobisz, který je mým velkým kamarádem a před utkáním jsme se trochu hecovali, neměl nárok. Jinak si ale počínal skvěle, i mě předtím v podobné akci vychytal.

Váš tým ovšem také gólman Lejsal podržel.

To určitě. Zlikvidoval minimálně tři vyložené šance Olomouce. Měl to o to složitější, že nebyl v neustálé permanenci jako Drobisz. Udržel ale celý zápas stoprocentní koncentraci.

Věřil jste i s přibývajícím časem, že střetnutí dovedete k vítěznému konci?

Rozhodně. Zeptal jsem se trenéra Uličného, jestli se mohu v závěru trvale vysunout na hrot, a on mi dal souhlas. Vyplatilo se to. Naši skvělí fanoušci si vítězství zasloužili. Moc nám neustálým povzbuzováním pomohli. Jsme strašně rádi, že stadión byl po čase skoro plný. Nadřeli jsme se ale víc než předtím se Slavií a v Teplicích. O to jsou ale body cennější.

Jak narušilo vaši herní koncepci zranění útočníka Besty v závěru prvního poločasu?

Samozřejmě nám jeho rvavost a bojovnost po pauze chyběly. Renda Wagner, který ho vystřídal, však odvedl obrovský kus práce. Škoda jen že neproměnil aspoň jednu ze dvou šancí, do nichž se dostal.

Z úvodních čtyř jarních duelů jste vydolovali devět bodů a derete se stále blíž čelu tabulky. Jak se vám dosavadní bilance zamlouvá?

Jsme samozřejmě spokojeni. Asi nám hodně pomohla facka v úvodním jarním kole v Plzni. Z porážky jsme se poučili a teď se vezeme na vítězné vlně. V žádném případě ovšem nesmíme polevit. Nyní nás čeká další obtížný duel na hřišti zachraňujícího se Jablonce. I ten budeme chtít zvládnout k naší spokojenosti.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice