Hlavní obsah

Sparta - Teplice 1:0Sparta v dohrávce porazila Teplice a stáhla náskok Slavie na dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kadlec 1 : 0

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty zvládli dohrávku 20. kola a na Letné po velmi kvalitním výkonu porazili Teplice 1:0. Přes těsný výsledek měli sparťané nespočet šancí ke vstřelení dalších gólů. Obzvláště první poločas byl ze strany domácích jednoznačný a Teplice sparťanům spíše jen stínovaly. O jediný úspěšný pokus domácích se postaral ve 13. minutě Kadlec, který usměrnil hlavičku po rohovém kopu na vzdálenou tyč Slavíkovy branky.

Článek

Domácí fanoušky na Letné přivedl do varu již v šesté minutě Pavel Horváth, z pětadvaceti metrů napálil bez přípravy levačkou míč, který skončil až na břevně Slavíkovy branky. Sparta na hřišti dominovala od té doby ještě víc a teplické fotbalisty v podstatě nepustila na svou polovinu. V minutě dvanácté se letenským podařila další zajímavá akce. Kulič si dobře tělem v pokutovém území soupeře pokryl míč, přihrál ho lépe postavenému Vackovi, ovšem tomu se nepodařilo zakončit mezi tyče.

Z dalšího tlaku ovšem letenský tým propukl v jásot. Aktivní Kulič vybojoval roh, po jehož zahrávání na malém vápně nejlépe vyskočil levý bek Kadlec a hlavičkou na vzdálenější tyč nedal Slavíkovi v brance Teplic žádnou šanci. Sparťanům vstřelená branka přinesla potřebný klid a každý přechod hráčů v rudých dresech skýtal velké nebezpečí pro teplickou branku.

Ve 27.minutě se ke slovu dostali také tepličtí fotbalisté, z ojedinělé akce se snažil ohrozit Grigarovu branku Jan Štohanzl, jeho střela levačkou z pětadvaceti metrů si ovšem cestu mezi tyče nenašla. Ve 31. minutě zavařili domácí teplickým znovu, nezastavitelný Kulič si nejprve sám hledal v pokutovém území hostů dobrou pozici, jeho střela byla ovšem zblokovaná. Ani následný pokus Vacka a výstavní střela z dálky Matušoviče neskončila mezi třemi tyčemi Slavíkovy branky. Matušovičovi nepřálo štěstí ani o chvíli později, když ze standardní situace nastřelil pravou tyč.

Sparta na Slavii ztrácí dva body 

Začátkem druhého poločasu už to nebyl tak jednoznačný fotbal na jednu branku, přesto ty byli znovu sparťané, kteří mohli navýšit skóre. Na hranici pokutového území byl faulován pronikající domácí hráč, za což viděl teplický Vidlička žlutou kartu. Podobná situace na pravé straně hřiště se v krátkém časovém sledu opakovala ještě dvakrát. Mimo to, že si další žlutou připsal Štohanzl, letenský tým nic nezískal.

V 72. minutě do vápna domácích srdnatě zabíhal Štohanzl až ho musel za cenu žluté karty zastavit Kadlec. O chvíli později už snad sparťané nemohli být blíž k navýšení skóre. Před malým vápnem se stačilo šikovně otočit Kuličovi a stál by před Slavíkem sám. Akce se ale bohužel pro domácí překombinovala, a ti tak stále drželi těsný náskok 1:0.

Vzápětí se prezentoval povedenou dělovkou Kadlec, Slavík musel míč vyrazit před sebe, kam se k dorážce ovšem další ze sparťanů nedostal. Domácí až do konce zápasu dobývali teplickou branku, víc než jeden gól se jim ovšem v pondělním utkání vstřelit nepodařilo. Po těsné výhře ale opět stáhli náskok vedoucí Slavie na pouhé dva body. Severočeši zůstali pátí.

AC Sparta Praha - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 13. Kadlec. ŽK: Smíšek, Vidlička, Štohanzl (všichni TEP). Rozhodčí: Jech, Zlámal, Lhoták. Diváci: 14 109.
Sparta Praha: Grigar - Voříšek, Sivok, Řepka, Kadlec - Vacek (55. Kolář), Hušek, Horváth (87. Kladrubský), Matušovič - Došek (62. Holenda), Kulič.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Štohanzl, Sabou, Doležal (60. Benát), Mareš - Jun, Smíšek (64. Smejkal).
Zápasy 20. kola Gambrinus ligy:
Sobota 8. března:
Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 2:2on-line
Branky: 53. Dort z pen., 73. Kerič - 8. Kušnír, 83. Demjan
Tescoma Zlín - Viktoria Plzeň 3:1on-line
Branky: 11. Šmahaj, 42. Zúbek, 71. Kroča - 68. Trapp
Neděle 9. března:
1. FC Brno - Sigma Olomouc 1:0on-line
Branka: 83. Trousil
SIAD Most - Mladá Boleslav 2:1on-line
Branka: 62. Webster, 70. Pešír - 88. Holub
Dynamo České Budějovice - SK Kladno 0:0on-line
Bohemians 1905 - FK Jablonec 97 1:1on-line
Branky: 68. Morávek - 84. Necid
Baník Ostrava - Slavia Praha 2:2on-line
Branky: 73. a 87. Magera - 66. Střihavka, 83. Abraham
Pondělí 10. března:
Sparta Praha - FK Teplice 1:0on-line
Branka: 13. Kadlec

Reklama

Související témata: