Hlavní obsah

Po konfliktu v baru možná Hartiga vyhodí z Olomouce

OLOMOUC

Útočníkovi fotbalové Sigmy Olomouc Lukáši Hartigovi (31) hrozí vyhazov z klubu a možná i konec profesionální kariéry. Na nočním flámu si totiž obnovil vážné zranění v říjnu operovaného kolena údajně při konfliktu s olomouckým hokejistou Janem Švrčkem.

Článek

Vše se podle informací Práva odehrálo v úterý nad ránem v olomouckém baru Illy, v němž prvoligoví hokejisté Olomouce slavili vítězství nad ostravskou Sarezou, kterým rozhodli o svém postupu do semifinále play off druhé nejvyšší soutěže. V podniku v té době byl i Hartig.

„K jeho stolu přistála bota jednoho z hokejistů. Jak mi bylo řečeno, tak náhodou. Někteří seděli kvůli většímu pohodlí bosi s nohama zkříženýma pod zadkem. Dělali mezi sebou různé srandičky a v rámci toho od nich odletěla bota směrem k Hartigovi. Ten do ní nalil guláš a to vedlo ke konfliktu se Švrčkem, který vyústil ve strkanici a fotbalistův pád. Při něm si Hartig koleno poranil,“ řekl Právu dobře informovaný zdroj, který si však nepřál být jmenován.

Hartig se hned ve čtvrtek musel podrobit v Olomouci operaci. „Těžko předvídat, co bude dál. Za půl roku se uvidí. Úraz je to těžký a navíc opakovaný. Šance na návrat k fotbalu ale je. Rekonvalescence probíhá normálně, koleno se hojí dobře. Dnes jsme ho propustili do domácího léčení,“ uvedl v pondělí ortoped Daniel Dittmar, který Hartiga operoval.

Hráč s médii nekomunikuje

Sám Hartig, jenž má v Olomouci smlouvu ještě na rok a půl, se k incidentu nevyjádřil. Telefon sice zpravodaji Práva zvedl, ale vzápětí ho bez komentáře položil. Poté už na další pokusy o hovor nereagoval.

V Sigmě jsou k případu zatím zdrženliví. „Slyšeli jsme asi to, co všichni. Musíme být uvážliví a rozumní. Nechceme zkrátka udělat chybu. Ublížit někomu na základě informací z druhé ruky je snadné. Pokud se však prokáže, co se říká, benevolentní nebudeme. Vždyť Lukáš byl v nemocenském stavu,“ prohlásil předseda představenstva olomouckého klubu Jaromír Gajda s tím, že případ bude uzavřen nejpozději za čtrnáct dnů na klubovém představenstvu.

„Než zaujmeme nějaké stanovisko, musíme hovořit s hráčem. Nestalo se tak zatím proto, že dosud byl v nemocnici. Čekáme pochopitelně i na lékařskou zprávu,“ dodal Gajda. „Pro Olomouc je to ztráta. Víc však k tomu nemám co říct. Promluvit by měl především hráč,“ reagoval kouč Sigmy Martin Pulpit.

Záležitost nechtěl příliš komentovat ani generální manažer olomouckých hokejistů Erik Fürst. „Mám k tomu jen kusé informace. Se Švrčkem jsem ještě o tom nemluvil. Naši hráči však měli volno. Nic navíc neporušili. Myslím, že jde o problém Sigmy. Já ho budu řešit jen tehdy, prokáže-li se, že se nás dotýká,“ řekl Právu Fürst.

Reklama

Související témata: