Hlavní obsah

Jun: Na Spartě jsme běhali od ničeho k ničemu, bojíme se hrát

Teplický fotbalový útočník Tomáš Jun absolvoval smutný návrat na pražskou Letnou, kde působil před svým přestupem do Turecka. Severočeši v pondělní dohrávce 20. kola Gambrinus ligy prohráli na horké sparťanské půdě 0:1, což byl pro Teplice ještě shovívavý výsledek. „Teď jsme ve srabu, přijde mi, jako bychom se báli hrát,“ řekl Jun po utkání novinářům.

Článek

Jak jste viděl utkání ze své pozice útočníka?

Nehráli jsme dobře dopředu a nevytvořili jsme si žádnou šanci. Běhali jsme bez balónu od ničeho k ničemu.

Co myslíte, že by vám pomohlo k lepším výsledkům?

Utkání s Libercem, Brnem a teď na Spartě se nám nepovedly. Chtěli bychom navázat na zápas s Mostem, kdy jsme také nepředvedli dobrý výkon, ale zlomili jsme to bojovností.

Jak na slabé výkony vašeho týmu reaguje impulzivní trenér Rada?

Určitě křičí, když se dopustíme chyby. Jako v tomto utkání na Spartě, když má hráč určeného na hlídání svého hráče a ten dá gól, tak to ho dokáže vytočit. Co se týče hry dopředu, která se nám nedaří, tam už ani nekřičí. Teď jsme ve srabu, snažili jsme si dělat nějaké pohovory, dostat se z toho, ale bohužel se nám to dnes nepodařilo. Přijde mi, jako bychom se báli hrát.

Řešíte se spoluhráči, jaké míče by například na vás měli dávat?

Myslím, že hráč, který hraje první ligu už ví, jaké balóny by měl dávat. Samozřejmě se o tom i bavíme. Chodíme na kafe, bavíme se o tom při tréninku, po tréninku. Něco nacvičujeme, bohužel to potom do toho zápasu nedáme.

Jaký je váš osobní pohled na nelibou situaci, ve které se teď nacházíte?

Určitě je to všechno v hlavě. Fotbalisti jsme, Teplice určitě nebyly náhodou přes zimu v tabulce tak vysoko.

Jak se vám hrálo proti Tomášovi Řepkovi?

Je pravda, že jsem tam nějakou ránu schytal. Ale fotbal je kontaktní sport, počítal jsem s tím.

Pořád máte smlouvu v tureckém Trabzonsporu. Myslíte, že se hostování v Teplicích změní v přestup?

Současné působení v Teplicích hodnotím kladně, protože nastupuji. S tím jsem sem šel, že chci odehrát co nejvíce minut a zápasů. To se daří, i když výsledky a výkony nejsou ideální, jelikož hra celého týmu není ideální. Doufám, že se to zlepší, že začneme hrát pořádně dopředu.

Asi byste se rád po hostování nevracel do Turecka.

Těžko říct, co se bude v létě dít. Snažím se hrát nejlépe jak můžu. Dávám do toho všechno. V Turecku mám smlouvu ještě na dva roky. V létě se tedy uvidí, jaký fotbalový osud mě potká dál.

Reklama

Související témata: