Hlavní obsah

Magera: Trenéra Večeřu napadla u videa bezva finta

Baník Ostrava v domácím zápase proti Slavii dvakrát prohrával, ale pokaždé se mu podařilo vyrovnat. Přesnými zásahy se o to postaral útočník Lukáš Magera. "Pokud nevstřelím za sezónu alespoň dvanáct gólů, nemohu být se sebou spokojený," řekl po pondělním utkání forvard.

Článek

Po dvou gólech minule v Plzni jste dvěma trefami počastoval i Slavii. Ta první byla evidentně z nacvičeného signálu. Jaké v něm kdo měl úkoly?

Ruda Otepka zahrával přímý kop a Renda Bolf se schválně zapomněl za obranou Slavie. Jenomže když slávisté vyběhli dopředu, jistí si, že Rendu chytnou do ofsajdové pasti, on o míč nejevil zájem a vracel se k naší brance. Balón letěl vysoko nad ním do rohu velkého vápna, kam už nabíhal Venca Svěrkoš a já zase před bránu. Byli jsme za obranou Slavie sami před gólmanem Vaniakem.

Kdo ten signál vymyslel? Trenér Večeřa?

Ano, on. Když sledoval Slavii na videu, všiml si, že její obrana při standardkách ráda vybíhá dopředu a nechává soupeře v ofsajdovém postavení. A tak se rozhodl využít popsaný signál, který jsme použili a vyšel parádně. Bezva finta.

V minulém týdnu jste mluvil o nespokojenosti samého se sebou proto, že jste vstřelil jenom šest gólů. Teď už jich máte osm. Jste spokojenější?

Samozřejmě že jsem. Jen mě mrzí, že jsme Slavii neporazili. Každý z nás hrál tak, jako by měl na hřišti vypustit duši. Ale vyhrát se nepodařilo. K té nespokojenosti bych ale chtěl říct několik vět.

Povídejte.

Mně vážně vadí, když si třeba vezmu Davida Bystroně, že on jako stoper dal čtyři góly a já jich měl před Slavií jenom šest. Jsem útočník, který má v popisu práce střílet branky, navíc útočník Baníku, který vyznává ofenzivní fotbal. Takže pokud nevstřelím za sezónu alespoň dvanáct gólů, nemohu být se sebou spokojený.

Dal jste jich osm, Svěrkoš sedm, soupeříte spolu o nejlepšího střelce Baníku. Přitom v neděli večer vám zrovna Svěrkoš přihrál na oba góly Slavii.

S Vencou soupeři nejsme. Vždyť jsme oba baníkovci tělem i duší a pro nás nejdůležitější je, aby Baník byl v tabulce co nejvýše a ti fantastičtí diváci, co chodí na Bazaly a jezdí za námi na hřiště soupeřů, byli šťastni. Jeho přihrávky byly jedním slovem skvostné. Když se na ně podíváte znovu a znovu, jen se utvrdíte, že Venca je fotbalista výjimečných kvalit.

Proč padaly góly až v posledních dvaceti pěti minutách?

My jsme chtěli vyhrát a slávisté jakbysmet. Začalo se riskovat. Diváci viděli velkolepý závěr.

Nakonec máte po bodu. Vzhledem k tomu, že jste dvakrát Slavii dotahovali, musíte být spokojený. Nebo ne?

Ale nakonec jsem. Pořád jsme se špicí v kontaktu a před námi je ještě deset kol.

V Olomouci kvůli čtyřem žlutým kartám budete Baníku chybět nejenom vy, ale také váš parťák v útoku Svěrkoš. To je docela průšvih, ne?

Já bych neřekl. Baník má do útoku více kvalitních hráčů. Bude to příležitost předvést své schopnosti pro Roba Zehera, Tomáše Mičolu a možná i pro mladého Tomáše Vrťa.

Reklama

Související témata: