Hlavní obsah

Senátor Pavlata: Na nový stadion Slavie přijdou rádi i sparťani

PRAHA

Na nový stadión Slavie Praha přijdou rádi i sparťani, míní senátor a dlouholetý slávista Josef Pavlata (ODS). Řekl to v úterý po návštěvě budoucího svatostánku příznivců fotbalového klubu, jehož historie sahá až do předminulého století. Na stadión přivedl i kolegy z výboru pro vzdělávání a kulturu, do jehož náplně patří i sport.

Článek

V Edenu se senátoři neobjevili náhodou. "Dostali jsme nabídku, abychom se přišli podívat, což jsme rádi využili," uvedl Pavlata. Odmítl ale, že by budovatelé stadiónu chtěli po horní komoře nějaké výhody. "Nikdy podporu nechtěli," prohlásil. Novým stadionem pro 21 000 diváků byl nadšen. "Když to vidím, srdce mi poskakuje radostí. Nenašel jsem místo, ze kterého by bylo špatně vidět," uvedl Pavlata, podle něhož by se mohl výhledově stadión stát místem pro utkání fotbalové reprezentace.

První zápas na novém trávníku by Slavia měla sehrát počátkem května s týmem z anglického Oxfordu, který byl jedním z jejích historicky prvních soupeřů. I senátoři v úterý přišli bez dresů a kopaček, ale není vyloučeno že tomu bude někdy v budoucnu jinak. V Edenu by prý mohli sehrát například exhibiční utkání proti mužstvu slovenského parlamentu.

Reklama

Související témata:
Občanská demokratická strana (ODS)