Hlavní obsah

Střihavka: Trenér Jarolím nás drží pod tlakem, ale mně to vyhovuje

Své angažmá ve Slavii si David Střihavka jenom pochvaluje. V anglickém Norwichi, ze kterého je v pražském klubu na půlroční hostování, byl v závěru frustrovaný. Ačkoliv mu trenér Roeder přestával dávat příležitost, i nadále trénoval tvrdě, což se ve Slavii projevilo. Ve fyzických testech byl nejlepší ze všech. Teď si přeje, aby v sešívaném dresu vybojoval titul. „Doufám, že docílíme toho, co si všichni přejí,“ říká Střihavka.

Článek

Do Slavie jste přišel v zimě z Norwiche. Užíváte si nové angažmá?

Věděl jsem, do čeho jdu, jaká konkurence mě čeká. Až na jeden zápas jsem odehrál skoro všechno, takže to zatím moje očekávání naplňuje.

Zapadl jste rychle do party?

To bylo nad očekávání. Ve Slavii panuje skvělá nálada. Asi je to dané i tím, že se klukům povedl podzim. Trenér Jarolím si na partě hodně zakládá, protože jinak není šance dosáhnout v kolektivním sportu úspěchu.

Pookřál jste proti půlročnímu hostování v Norwichi, kde jste moc šancí nedostával?

Cítím, že jsem uvolněnější. Mám blízko rodinu, přítelkyni Lucku…. Jsem v kabině, kde panuje fantastická nálada. A jen doufám, že docílíme toho, co si všichni přejí, že získáme titul.

Strádal jste v Anglii hodně?

Frustrující byl až závěr. Věděl jsem, že mi nový trenér Roeder šanci nedá. Ale beru to tak, že všechno špatné je pro něco dobré. I když jsem tam na konci nehrál, trénoval jsem tvrdě. Po příchodu do Slavie jsem byl při fyzických testech nejlepší ze všech.

Ve Slavii jste zatím na hostování do konce sezóny. Řešíte svou budoucnost?

Zatím ne. Teď mám jediný cíl, zvládnout jaro. Rád bych ve Slavii působil i dál, ale uvidí se po sezóně.

Se kterým spoluhráčem si na hrotu útoku vyhovíte nejvíc?

Každý z nich má svou kvalitu. Dobře se mi hraje třeba s Milanem Ivanou. Já jsem spíš bourač a on taková myška, která dokáže připravit dobré situace pro mě i záložníky.

O trenéru Jarolímovi se traduje, že je neskutečně přísný. Jak si na to zvykáte?

V pohodě. Podle mě k tomu trenér přistupuje absolutně perfektně. V Čechách to možná někdy chodí tak, že trenér občas poleví a hráči toho hned zneužijí. To je taková naše povaha. U pana Jarolíma si to ale nikdo nedovolí.

Vám přísná ruka vyhovuje?

Je to pro mě nové, nikdy jsem takového trenéra nepoznal. Ale nemám s tím sebemenší problém. Ne nadarmo se říká, že hráč podává nejlepší výkony, když je pod tlakem. My jsme pod tlakem na každém tréninku. Snaží se nás tímhle způsobem dostat do zápasových situací. Ale na druhou stranu dokáže i povzbudit. Mně to takhle vyhovuje.

Váš kouč je také pedant na životosprávu. Musel jste se přizpůsobit?

Moc ne. Když chce člověk ve sportu něčeho dosáhnout, musí se určitým věcem podřídit. Je to i o regeneraci, spánku. Musíte vědět, kdy můžete jít večer někam posedět, pobavit se a kdy to prostě nejde. I my jsme jenom lidi, každý na to má nárok.

Dodržujete striktně zdravou stravu?

Vždycky jsem se snažil, ale taky si někdy rád dám svíčkovou. Snažím se vyvarovat vepřového a tučných věcí.

Pivo si někdy dáte?

Já nejsem pivař a asi už nikdy nebudu. Nepřišel jsem mu na chuť. Když už je nějaká příležitost, dám si radši sladší míchaný drink.

V Anglii se na jídlo u fotbalistů moc nedbá, bylo to tak i v Norwichi?

Někdy se kluci před zápasem dost přecpávali. Podávala se vajíčka, fazole, někdy i majonéza. Snědly se haldy těžkého jídla. Jenže pak vlítli na zápas a odjezdili to neskutečně. Pro ně je fotbal náboženství a jsou odmalička vedeni k tomu, že musí na hřišti v uvozovkách umřít.

Přemýšlíte o reprezentaci? Mohl byste dostat v dohledné době pozvánku?

Záleží na trenérovi. Pokud budu hrát stabilně dobře, dávat góly… Nikdy neříkej nikdy. Tlačí se tam hodně hráčů, daří se spoustě útočníků. Každopádně bych se i o tu malou šanci rád porval. Je to můj sen.

U čeho si kromě fotbalu nejlépe odpočinete?

Záleží, jak je volno. Občas zajdeme s přítelkyní na dobrou večeři, někdy si jdu zahrát pinčes, který mě hrozně baví. Táta je rybář, tak s ním občas vyrazím k vodě. Taky se učím angličtinu, abych z toho nevypadl. No, a v poslední době mi dost času zabere shánění bytu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články