Hlavní obsah

Žižkov - Budějovice 2:0Fotbalisté Žižkova potvrdili jarní formu i proti Budějovicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Kalod 1 : 0
67. Tinga 2 : 0

PRAHA

Souboj dvou bývalých spoluhráčů ze Sparty osmdesátých let vyzněl v neděli dopoledne na Žižkově jednoznačně pro Stanislava Grigu. Viktoria vyhrála 2:0, takže s vráskami na čele odjížděl kouč Jihočechů František Straka.

Článek

„Máme deset bodů z pěti zápasů, ale rozhodně nemůžeme usnout na vavřínech. Za pět kol může být všechno jinak a my teď pojedeme do Ostravy hodně oslabení,“ nelétal v oblacích Stanislav Griga. „Ani dnes to nebylo ideální, nezačali jsme dobře a uklidnil nás až vedoucí gól. Po měně stran už m byl spokojený i hrou, soupeře k ničemu nepustili,“ dodal.

Už v první minutě mohl skórovat Stráský, ale zahodil další velkou šanci. „Na jaře měl na kopačkách už ět bodů, povzdechl si František Straka. Jihočeši byli lepší, ale sudí na ně vzal jiný metr. V 9. min. neodpískal jasnou penaltu za faul Besty na Vozábala. Hosté dál kontrolovali hru, ale k zakončení už se nedostali. Osmělovat se začali domácí a před půli se dočkali gólu. Kušnír ulétl po pravé straně, jeho střílená přihrávka doputovala podél celé branky až ke Stracenému, který šikovně trefil Kaloda.

Jihočeši začínají mít starosti

„Žádný ofsajd to nebyl, jak někdo říkal. Perfektní akce, na jejímž konci mě Stracený dobře trefil. neměl jsem s tím moc práce.Ve druhé půli jsem měl také šanci, ale poskakující míč najednou zůstal stát v blátě a já na něj šlápl, jednoduché góly neexistují,“ popsal Richard Kalod dva svoje důležité momenty zápasu. Ten druhý se udál v době, kdy Viktoria jasně dominovala a za celou druhou půli povolila soupeři jen dva chabé střelecká pokusy z dálky.

Sama mohla dát gólů víc, ale i ten jeden stál za to. Tinga se rozběhl téměř od půlky hřiště, lehce se zbavil dvou obránců, položil si Kučeru a v pohodě zasunul míč do sítě. „Tohle by mi Standa neudělal... Byla to hrozná chybě bránců, ale na takové my doplácíme a navíc nedáváme góly ani z vyložených šancí,“ kroutil hlavou Straka. „Možná bych souboj s Frantou už nerozchodil... Faktem je, že Tinga umí takové souboje ustát,“ dodal Griga.

Jihočeši na jaře ještě nevyhráli a začínají se namáčet do sestupových vod. „Ještě není tak zle, ale začínáme mít starosti, přitom v první půli jsme byli lepší,“ přiznal David Horejš, který nedohrál pro zranění stejně jako Vozábal.

Viktoria Žižkov - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 39. Kalod, 67. Tinga. Rozhodčí: Moudrý - Filgas, Vysloužil. ŽK: Tinga, Stracený, Besta - Vozábal, Peroutka, Hunal, Mezlík. Diváci: 3201.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Labant, Besta, Xavier - Stracený (73. Moughfire), Procházka, Tinga (82. Koukal), Kušnír - Kalod (85. Blaha), Švancara. Trenér: Griga.
Č. Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš (46. Mezlík), Hunal, Šmíd - Šíma, Vozábal (72. Mašát), Homoláč, Plocek (46. Dolejš) - Stráský, Mrkvička. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: