Hlavní obsah

Slavia gólem v závěru zdolala Bohemians, Teplice využily klopýtnutí Brna

V nedělním programu 21. kola fotbalové Gambrinus ligy porazily Teplice Na Stínadlech Zlín 2:1 a díky prohře Brna v Jablonci 0:2 se posunuly na třetí místo v tabulce. Slavia doma zvítězila ve "vršovickém" derby nad Bohemians 2:1 díky brance Mickaela Tavarese z 89. minuty. Kladno remizovalo s Mostem 1:1, Viktoria Žižkov vyhrála nad Č. Budějovicemi 2:0, Liberec zvítězil v Plzni 1:0 a posunul se na sedmé místo.

Článek

Nedělní program otevřel v tradičním dopoledním čase zápas na pražském Žižkově. Viktoria potvrdila jarní probuzení, doma i potřetí vyhrála a rychlým tempem se vzdaluje od sestupových pozic. V utkání 21. kola první ligy Pražané s přehledem zdolali České Budějovice 2:0 a v tabulce se posunuli před svého nedělního soupeře na jedenáctou příčku. Jihočeši předvedli neškodný výkon a na Žižkově vyšli brankově naprázdno už počtvrté za sebou.

Výhru Slavie zachránil Tavares v 89. minutě

Slavia přivítala na Strahově Bohemians a po deseti minutách hry šla do vedení zásluhou vlastního gólu Ivana Haška. Do přestávky hosté srovnali díky trefě Milana Škody, ale mohli vést. Ve 23. minutě totiž Ordošova hlavička skončila na tyči Vaniakovy branky. Po přestávce se domácí do svého soupeře zakousli a vyvrcholením byla branka Mickaela Tavarese v 89. minutě. Sešívaní tak nepovolili Spartě dostat se po pondělní dohrávce v Mladé Boleslavi do čela tabulky.

Fotbalisté Viktorie Plzeň nenavázali před svými fanoušky v souboji s Libercem na jarní kolo, v němž jasně porazili Brno. V neděli podlehli Slovanu 0:1, když jedinou branku vsítil v 63. minutě Andrej Kerič, jenž překonal plzeňského brankářeLuboše Iliziho po rychlé akci a přihrávce Filipa Dorta.

Liberečtí tak napravili poslední zaváhání doma se Žižkovem a posunuli se v tabulce s 28 body na sedmé místo před šestadvacetibodouvou Mladou Boleslav, která má však dva zápasy k dobru.

Jablonec zvítězil po dvou brankách Straky

Sestupem ohrožený Jablonec se hostů z Brna nezalekl a zvítězil po dvou brankách Pavola Straky. Jablonecký forvard se nejprve trefil v 77. minutě z dorážky, o pět minut později překonal padajícího Lejsala podruhé. Tým ze Střelnice se díky plnému bodovému zisku přiblížil na jeden bod na dvanácté Budějovice.

V záchranářském souboji domácího Kladna proti Mostu se oba týmy rozešly smírně 1:1, když remízu zachraňovali hosté patnáct minut před koncem základní hrací doby brankou Patricka Onyanga. Kladenští, kteří se ujali vedení po dvanácti minutách hry zásluhou gólu Jana Kroba z penalty, hráli od 30. minuty bez Víta Beneše, jenž dostal za faul na Emila Rilkeho červenou kartu. Severočeši tak po nedělní remíze zůstávají nadále předposlední.

K zisku tří bodů nasměroval Teplice Klein

Teplice protrhly proti Zlínu střelecké trápení, když vyhrály Na Stínadlech 2:1. K stoprocentnímu bodovému zisku nasměroval svůj tým ve dvanácté minutě přesnou hlavičkou k tyči teplický Martin Klein. Před odchodem do šaten zvýšili žlutomodří  své vedení díky přesné trefě Petra Smíška. Po změně stran, kdy hráli Zlínští oslabeni o záložníka Marka Zúbka, který dostal červenou kartu za strčení do Saboua po odpískání, již hosté pouze upravili brankou v závěru z kopačky zadáka Ivo Zbožínka.

Gambrinus liga - 21. kolo
Sobota 15. března
Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:0on-line
Branka: 19. Hudec.
Neděle 16. března
Viktoria Žižkov - České Budějovice 2:0on-line
Branky: 39. Kalod, 67. Tinga.
Jablonec - Brno 2:0on-line
Branky: 77. a 82. Straka.
Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 0:1on-line
Branka: 52. Kerič.
Teplice - Zlín 2:1on-line
Branky: 12. Klein, 38. Smíšek - 90. Zbožínek.
Kladno - Most 1:1on-line
Branky: 12. Krob z pen. - 76. Oboya.
Slavia Praha - Bohemians 1905 2:1on-line
Branky: 10. vlastní I. Hašek, 89. Tavares - 40. Škoda.
Pondělí 17. března
17:15 Mladá Boleslav - Sparta Prahaon-line

Reklama