Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 0:1Fotbalisté Plzně prohráli i tentokrát, doma je porazil Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Kerić 0 : 1

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň nezvládli třetí utkání v řadě a v rámci 21. kola Gambrinus ligy prohráli na svém hřišti se Slovanem Liberec 0:1. O jediný gól zápasu se postaral v 53. minutě hostující útočník Andrej Kerić. Vyběhnutí chorvatského forvarda zavánělo ofsajdovým postavením, pomezní ovšem nechal hru pokračovat a Liberečtí tak slaví zisk cenných tří bodů.

Článek

Domácí hráči vědomi si špatných výsledků z posledních ligových utkání na soupeře vlétli již v počátku utkání. V 5. minutě byl blízko vstřelení první branky plzeňský Tomáš Krbeček. Jeho hlavička z malého vápna sice mířila dobře k tyči Zlámalovy branky, ten ovšem pokus bez patřičné razance zneškodnil. Na druhé straně hřiště se o chvíli později přihlásil Jiří Bílek, jeho tvrdá střela mířila ale mimo tři tyče domácí branky.

V 10. minutě zatočil hlavu libereckým hráčům domácí Sylvestre, poslal míč na pravou stranu nabíhajícímu Malchárkovi, jehož pokus o centr jen tak tak nezapadl ke vzdálenější tyči Zlámalovy branky. Po odehraných dvaceti minutách zápasu domácí začali nepřesně kombinovat, ztráceli zbytečné míče a do útoku se více dostávali hráči Liberec. Ani oni ovšem nenašli úspěšnou cestu ke skórování.

Běžela 37. minuta, když jednu ze svých famózních přihrávek vymyslel domácí tvořivý záložník tmavé pleti. Od Sylvestreho totiž letěl parádní padáček za hostujícího obránce, kam si chytře naběhnul plzeňský útočník Vrzal. Ten ovšem před vyběhnutým Zlámalem nedokázal dobře zakončit. Když si cestu mezi tři tyče nenašla ani střela hostujícího Papouška, šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločasu se rozhodlo

Druhá půle, na kterou hráčům na trávník pořádně sprchlo, začala dělovkou Papouška ze standardní situace, která nenašla cestu do plzeňské branky. Hosté tak udeřili až v 53. minutě. Ze situace, která zaváněla ofsajdem, si naběhl hostující útočník Kerić, jemuž stačilo poslat míč kolem vybíhajícího Iliziho a hosté se tak mohli radovat z vedení.

V 61. minutě se do zajímavé pozice dostal po narážečce s Vrzalem Krbeček, v pokutovém území hostů si ovšem míč předkopl a míč do svých rukavic lapil pozorný Zlámal. V 62. minutě si znovu pomezní rozhodčí nevšiml z ofsajdu nabíhajícího Keriće, tomu se ale navýšit skóre nepodařilo.

Plzeň si potom vytvořila tlak proti svému soupeři ze severu Čech, několikrát se dostal k zahrávání rohového kopu sedmnáctiletý domácí talent Jan Lecjaks. Po jednom z nich se blízko k vyrovnání objevil domácí kapitán Tomáš Rada, liberecký brankář Zlámal byl ale proti.

FC Viktoria Plzeň - FC Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 53. Kerić. ŽK: Rada - Brožík, Zlámal, Dort. Rozhodčí: Příhoda, Pospíšil, Košec. Diváci: 3620.
FC Viktoria Plzeň: Ilizi - Šmejkal (76. Navrátil), Halama, Rada, Lecjaks - Malchárek (86. P.Knakal), Krbeček, Trapp, Sylvestre, Róth (63. Borek) - Vrzal.
FC Slovan Liberec: Zlámal - Holeňák, Šinglár (58.Dohnálek), Košťál, Janů - Dort, Bílek, Dočkal, Papoušek (70.Brožík, 88. Nezmar) - Kerić, Radzinevičius.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články