Hlavní obsah

Jablonec - Brno 2:0Útočník Straka zajistil Jablonci tři body v souboji s Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Straka 1 : 0
82. Straka 2 : 0

JABLONEC

Zimní posila útočník Pavol Straka zajistil fotbalistům Jablonce důležité tři body v zápase s Brnem. Utkání 21. kola první ligy dlouho směřovalo k bezbrankové remíze, ale v 77. minutě poslal slovenský kanonýr domácí do vedení a svůj výborný výkon korunoval za pět minut druhým gólem. Jablonec zdolal Brno po více než třech letech a výrazně posílil své šance na záchranu, naopak hosté ztratili důležité body v boji o evropské poháry.

Článek

Jablonec vstoupil do dalšího z důležitých záchranářských soubojů aktivně a v úvodu několikrát ohrozil brněnskou branku. Nejprve po rychlé akci a přihrávce Hlouška hlavičkoval Necid, ale míč jen prošel napříč pokutovým územím. Vzápětí nebezpečně pálil Valenta a o chvíli později pak Hlouškův střílený centr málem zapadl za Lejsalova záda.

Brno nepřijelo bez zraněných útočníků pouze bránit a snažilo se o rychlé brejky. V prvním z nich ale nebezpečný centr Střeštíka zastavil Huber. Hned z protiútoku zakončoval domácí Valenta, který se v hostující šestnáctce hezky uvolnil, jenže jeho přízemní střela skončila mimo.

První poločas branky nepřinesl

V 17. minutě rozehrál brněnský Polách rohový kop přímo na volného Siegla, který z voleje napálil míč jen do dobře postaveného Špita. Jablonec však byl i nadále aktivnější, Slováka Straku dvakrát za sebou před šestnáctkou zastavilo obranné duo Švejnoha, Trousil.

Další zajímavá situace přišla až ve 35. minutě, kdy aktivní Straka dostihl míč směřující do autu, zacentroval na nabíhajícího Necida, který hlavičkoval těsně nad. Brno odpovědělo střelou Marečka do Špitových rukavic. V závěru poločasu sílil jablonecký tlak, ale střela Valenty ani vzápětí Žofčákův pokus se mezi tyče nevešly, i když v druhém případě chyběly jen centimetry.

Brno srazily dvě branky Pavola Straky

Také druhý poločas začali aktivněji domácí. V 53. minutě se míč po dlouhém autu dostal k Hamouzovi, ale ten v gólové pozici branku netrefil. Domácí dál tlačili, uvnitř pokutového území jim chyběl jen větší důraz nebo lepší finální přihrávka jako při Hlouškově průniku v 66. minutě, kdy jablonecký středopolař místo přihrávky na volného Hamouze volil prudký centr na obsazené útočníky.

Jablonec se dočkal zaslouženého vedení až v 77. minutě: tvrdou střelu Žofčáka Lejsal s vypětím všech sil vyrazil jen k dobíhajícímu Strakovi, který dal vedoucí branku Severočechů. Brno zvýšilo aktivitu a mohlo i vyrovnat, ale Poláchův pokus zlikvidoval výborný Špit. Definitivní rozhodnutí přinesla 82. minuta, kdy se dočkal druhé trefy v zápase a třetí na jaře Straka po přihrávce Hlouška.

FK Jablonec 97 - 1. FC Brno 2:0 (0:0)
Branky: 77. a 82. Straka. Rozhodčí: Makovička - Zlámal, Jiřík. ŽK: Hamouz - Kuncl, Kubáň, Siegl. Diváci: 3148.
Sestavy:
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Žofčák (86. Fukal), Valenta (75. Michálek), Loučka (70. Eliáš), Hloušek - Necid, Straka. Trenér: Komňacký.
Brno: Lejsal - Kuncl, Švejnoha, Trousil, Siegl - Kubáň (73. Baláš), Mareček, Pavlík (81. Živný), Polách (80. Simr) - Došek, Střeštík. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: