Hlavní obsah

Kladno - Most 1:1Kladno v deseti vedení proti Mostu neudrželo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Krob (penalta) 1 : 0
76. Oboya 1 : 1

KLADNO

Kladno sice dalo po více než osmi hodinách gól, ale bez vyloučeného Beneše hodinu vedení neudrželo. „Pořád dýcháme, hodinu se hrálo na naší branku. Musím mužstvo pochválit za obrannou fázi. Most nás jednoznačně přehrával,“ přiznal kouč domácích Jaroslav Šilhavý.

Článek

Za průtrže mračen si první slibnou akci vytvořili hosté. Pavlík Rilkeho střelu neudržel, ale Pilař z dorážky trefil jen Killara. Po dalších deseti minutách se radovali domácí. Švenger v šestnáctce srazil unikajícího Kroupu a Krob dělovkou proměnil penaltu ve svůj první ligový gól. Kladno tak vstřelilo branku po 473 ligových minutách.

Most však dostal domácí pod tlak a na mokrém trávníku viselo vyrovnání ve vzduchu. Navíc ve 30. min. poslal Beneš zezadu k zemi Rilkeho a musel ven. Při ojedinělém protiútoku Kladna nabídl domácím Švenger šanci špatným odkopem, ale Kroupa klouzající míč nezpracoval. Hosté i nadále tlačili, pokoušeli se o střelbu, ale bez efektu. Když už Trubila Pavlíka překonal, uklidil míč z prázdné branky Hochmeister.

Severočeši měli převahu i po změně stran, ale do zakončení se dostávali méně, než v první půli. Jediným, kdo Pavlíka dokázal pořádně protáhnout, byl  Stožický. S přibývajícími minutami svíraly mostecké kleště oslabené domácí stále víc, ale Pavlík zůstával dlouho neprůstřelný. Po necelých deseti sekundách pobytu na hřišti však vyrovnal zblízka Oboya po přihrávce Pešíra. „Je otázkou, zda jsem bod získali nebo dva ztratili... Zápas ovlivnilo vyloučení, my jsme hodinu dobývali kladenskou tvrz. Škoda, že jsme nedali ještě jeden gól,“ ohlédl se za utkáním mostecký kouč Robert Žák.

SK Kladno - SIAD Most 1:1 (1:0)
Branky: 12. Krob z pen. - 76. Oboya. Rozhodčí: Paták - Hojsík, Mencl. ČK: 29. Beneš (Kladno). ŽK: Vršajevič - Švenger. Diváci: 2063.
Kladno: Pavlík - Vršajevič (60. Brunclík), Killar, Beneš, Krob - Jablonský, Zoubele, Hochmeister, Cigánek (77. Holub) - Zachariáš (90. Gross), Kroupa. Trenér: Šilhavý.
Most: Švenger - Prášil, Webster, Johana (90. Studík), Procházka - Stožický, Gedeon, Pilař, Trubila (76. Oboya) - Pešír (86. Bogdanov), Rilke. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: