Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 2:1Tavares spasil Slavii v duelu s posledními Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hašek (vlastní) 1 : 0
40. Škoda 1 : 1
89. Tavares 2 : 1

PRAHA

Až gólem minutu před koncem porazili fotbalisté pražské Slavie poslední celek tabulky Bohemians 1905 2:1. Trefa Tavarese tak znamená, že lídr tabulky má před druhou Spartou opět pětibodový náskok. Slavia vedla po vlastním gólu Haška, ještě do přestávky vyrovnal Škoda.

Článek

Klokani nemohli v derby počítat s kvartetem fotbalistů. Brankář Sňozík a kapitán Slezák byli v disciplinárním trestu, Střevní viróza nepustila do hry Kunáška. Osmnáctiletého Morávka, který dal gól ve všech třech jarních kolech, nechali po zdravotních komplikacích Klokani radši odpočívat pro další boje o záchranu. Slávisté vedle dlouhodobě zraněných Šventa a Jandy postrádali s bolavými třísly laborujícího Šenkeříka a tradičně i Šmicra.

Slavia se v bouřlivé atmosféře od úvodního hvizdu do svého soupeře zakousla a už v 10. minutě šla do vedení. Hlavička Tavarese skončila ještě na břevnu, odražený míč ale hostující Ivan Hašek odkopl tak nešťastně, že skončil v síti. Klokani mohli bleskově odpovědět, hlavička Ordoše skončila těsně vedle. Ve 24. minutě doplachtil centr Karala až k Ordošovi, ten ale hlavou z ostrého úhlu jen trefil pravou tyč. Bohemka byla za aktivitu odměněna pět minut před koncem první půle. Ordoš tentokrát přesně odcentroval a Milan Škoda z pěti metrů hlavou vyrovnal.

Jarolím posiloval ofenzívu

Úvod druhého poločasu narušili hostující fanoušci, kteří na hřiště vhodili dvě světlice a zápas musel být krátce přerušen. Na hřišti přibylo tvrdosti i nervozity a Slavia poslední celek tabulky zmáčkla. Střihavkův zblokovaný pokus skončil těsně vedle, střelu Černého vyrazil brankář Zich.

Trenér domácích Jarolím posílil ofenzivu Toleskim a Blažkem, šance na vstřelení gólu ale měli spíše Klokani. Uzdraveného Rezka ale z přímého kopu vychytal Vaniak. V poslední desetiminutovce Slavia soupeře zmáčkla, ale gól dala až minutu před koncem. Strahovské ochozy efektní patičkou rozjásal Mickael Tavares.

Slavia Praha - Bohemians 1905 2:1 (1:1)
Branky: 11. vlastní I. Hašek, 89. Tavares - 40. Škoda. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Hubáček - Karal, Rezek, Zich, Lukáš. Diváci: 7295.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Brabec, Latka, Hubáček - M. Jarolím (75. Abraham), Tavares, Kalivoda (67. Blažek), Černý, - Střihavka (67. Toleski), Ivana. Trenér: K. Jarolím.
Bohemians: Zich - Karal, Rada, Nikl, Šmarda - Moravec (63. Rezek), I. Hašek, Vágner, Bartek - Škoda, Ordoš (85. Lukáš). Trenér: Busta.

Reklama

Související témata: