Hlavní obsah

Fotbalista Straka: Udělali jsme další krok k záchraně

Josef PešoutPrávo

Vydařený závěr zápasu a dva góly slovenského útočníka Pavola Straky přinesly fotbalistům Jablonce zasloužený tříbodový zisk z duelu s o poháry bojujícím Brnem. "Jsme rádi, že góly přišly aspoň po přestávce. Vyplatilo se nám nasazení a bojovnost," řekl Straka Právu.

Článek

Po vítězném gólu v zápase s Kladnem jste dvěma trefami zařídil i tříbodový zisk fotbalistů Jablonce v utkání s Brnem. Cítíte se jako střelecký spasitel?

To bych vůbec neřekl. Góly jsou výsledkem práce celého mužstva. A na nás útočnících je, abychom akce zakončovali. Hlavní je, že jsme udělali další krok k záchraně. Jablonci se dlouhodobě nedařilo skórovat a bylo načase to zlomit. Na tréninku se tomu věnujeme a věřím, že konečně začneme proměňovat šance.

Stejně jako minule doma jste se prosadil až ve druhém poločase. Čím to?

Snažíme se rozhodnout zápasy co nejdříve, ale soupeři jsou houževnatí a dlouho nám vzdorovali. Jsme rádi, že góly přišly aspoň po přestávce. Vyplatilo se nám nasazení a bojovnost.

Jablonec porazil Brno po třech letech...

Nevím, jak to vypadalo předtím, protože jsem tady nebyl. Je ale dobře, že nějaká negativní série skončila a mohl jsem k tomu přispět.

Jak byste popsal svoje zásahy?

Při prvním si Tomáš Necid dobře povodil míč, vystřelil a já jsem za ním dobíhal. Na kluzkém terénu se balón dostal přede mě a já se soustředil na zakončení. Druhý gól byl snadnější, vedli jsme 1:0 a mohli dohrávat v klidu.

Jak jste v Jablonci spokojen?

V zimě jsem přišel na hostování z tureckého Antalyasporu a mám za sebou několikaleté působení ve slovenské lize, kde si mě všiml trenér Komňacký. Chci se Jablonci odvděčit za to, že si mě z Turecka vzal. Nebránil bych se ani setrvání na přestup.

Reklama

Související témata: