Hlavní obsah

Jarolím: Jsme rádi, že jsme neztratili důležité tři body

PRAHA

Vršovické derby mezi vedoucí Slavií a posledními Bohemians nebylo jednoznačné, jak postavení obou celků v tabulce naznačovalo. Slavia je doma nejúspěšnějším týmem ligy, Klokani naopak venku nasbírali pouhé tři body za remízy. Přesto dokázali bojovností favoritovi vzdorovat až do 89. minuty. „Bohudík jsme proměnili aspoň jednu šanci, i když až v závěru,“ oddychl si trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Lídr ligy měl dobrý start a rychle po vlastním gólu Haška vedl. Pak polevil a soupeř toho dokázal využít. „Promrhali jsme první poločas, kdy jsme nebyli dostatečně důslední. Přišlo vyrovnání Bohemky, o které jsme si koledovali už v několika situacích předtím, popsal první poločas domácí kouč. „Po přestávce jsme zkvalitnili hru, byli aktivnější. Dostali jsme Bohemku pod tlak. Bohemka měla dvě nebezpečné brejkové situace, ale jsme rádi, že jsme neztratili důležité tři body. Teď už musíme přemýšlet o Zlínu,“ dodal Jarolím.

Trenér domácích se zamyslel i nad tím, proč jeho svěřenci už podruhé ze tří jarních domácích duelů vstřelili vítězný gól až těsně před koncem. „Mužstva se u nás soustředí na obranu a spoléhají na rychlé protiútoky. Do defenzívy se zapojuje velké množství hráčů. Mrzí mě, že se zápas pro nás vyvíjel dobře a místo uklidnění jsme nechali soupeře vyrovnat. Vyplatilo se nám ale, že jsme hráli až do konce,“ potěšilo Jarolíma nasazení slávistů.

Slavia - Bohemians 1905 na Sport.cz
ON-LINE:Slavia - Bohemians 1905
REFERÁT:Tavares spasil Slavii v duelu s posledními Bohemians
TAVARES:Gól patičkou jsem ještě nedal
JAROLÍM:Jsme rádi, že jsme neztratili důležité tři body

Přesto Jarolímovi přidělaly vrásky některé chyby, které Slavii mohly stát klíčové body v honbě za titulem. „Individuální výkony některých hráčů zatím dobré nejsou. Je co zlepšovat. Věřím, že se tak stane,“ doufá trenér.

Smutný byl po zápase trenér Bohemians Zbyněk Busta. „Jsem hodně zklamaný, vývoj byl minimálně na bod. Nezvládli jsme standardní situace, ze kterých jsme dostali obě branky,“ litoval zaváhání svých svěřenců Busta.

Klokani měli za nerozhodného stavu několik šancí, brejkové situace ale nevyřešili ideálně. „Za stavu 1:1, kdy se zápas lámal, jsme špatně některé akce vyřešili. Dvakrát jsme špatně zvolili střelu a přišel zákonitý trest. Slavia disponuje lepší kvalitou a bylo to v některých fázích vidět. My jsme bojovností eliminovali tlak, ale nedotáhli to do konce, což se nám bohužel stává často,“ uzavřel kouč Bohemians 1905.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články