Hlavní obsah

Levý: Není žádný důvod k panice, musíme to zlomit tvrdou prací

PLZEŇ

Fotbalisté Plzně prohráli v 21. kole nejvyšší české fotbalové soutěže s Libercem 0:1. Pro Západočechy to byla třetí porážka za sebou. Domácí trenér Stanislav Levý ovšem panice nepropadá a věří, že jeho hráči budou za dobré výkony brzy odměněni. „Není žádný důvod k panice,“ řekl s rozvahou po prohraném utkání Levý.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Stanislav Levý

Článek

Domácí fotbalisté mohli jít ve Štruncových sadech do vedení již ve čtvrté minutě. Krbečkovu hlavičku k tyči ovšem pohotově vytěsnil hostující gólman Zlámal. „Na výsledku se velkou měrou podílel liberecké brankář, v utkání chytil tři gólové šance,“ vysekl poklonu strážci svatyně týmu soupeře Levý.

„Je pro mě zklamáním, že mužstvo nebylo bodově oceněno za výkon, který v utkání předvedlo. Pro nás je do dalších zápasů velké plus, že se hráči vydali ze všech sil,“ dodal plzeňský stratég, který měl před utkáním nemalé problémy se složením útoku. „ Neměli jsme k dispozici žádné ofenzivní hráče. Petržela a Rodriguez měli zdravotní problémy, Varadi musel stát vinou trestu za červenou kartu,“ připomněl Levý.

I přes kvalitní výkon, kterým se plzeňští hráči proti Liberci prezentovali, nedokázali bodově uspět potřetí za sebou. Po výhře 2:0 proti Brnu následovala remíza 2:2 na hřišti Bohemians 1905 a tři porážky - s Ostravou, ve Zlíně a nyní s Libercem. „Musíme to zlomit tvrdou prací, věřím, že se to obrátí v náš prospěch. Není důvod k žádné panice,“ uklidňuje plzeňské fanoušky trenér Viktorie.

Kerić znovu skóroval

Hostující kouč Ladislav Škorpil měl více důvodů k radosti. Liberecký tým totiž v jarních duelech získal jedenáct bodů v pěti odehraných duelech, navíc se střelecky vyšvihla zimní posila Kerić, který se trefil již ve čtvrtém zápase za sebou. „Předcházela ho dobrá pověst, počítali jsme s ním ovšem spíše jako s hráčem, který bude připravovat branky. Nevěděli jsme, že bude tak efektivní. Je to hráč, který těží ze své dynamičnosti, dobře čte hru. K tomu je skromný a pracovitý, s takovými hráči se dobře pracuje,“ řekl na adresu Chorvata Škorpil.

Reklama

Související témata: