Hlavní obsah

Chuligáni zranili při fotbale v Jablonci policistu

JABLONEC NAD NISOU

Zraněný policista, poničená policejní technika a vysoké škody na tribuně na stadiónu Střelnice jsou výsledkem řádění brněnských fotbalových chuligánů při nedělním prvoligovém utkání v Jablonci nad Nisou. Policistu zasáhla do hlavy a do ruky vytržená sedačka, odhozená jedním z fanoušků hostujícího mužstva. V pondělí to řekla policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Článek

"Policistovo zranění není naštěstí vážné. Po ošetření v nemocnici byl propuštěný domů. Letící sedačka ho udeřila do levého spánku a do pravé ruky, kterou si hlavu chránil," dodala Knopová.

Běsnění fanoušků FK Brno policisté nahráli na své kamery a mají také záběry z bezpečnostních kamer na stadiónu. Zjišťují z nich totožnost výtržníků a nikoho zatím neobvinili. Pokud policisté pachatele vypátrají, hrozí jim tresty za útok na veřejného činitele, výtržnictví a poškozování cizí věci. "Jednu naši digitální kameru zasáhl kámen. Vyletěl ze sektoru hostujících příznivců, kameru sice rozbil, záznam ale zůstal zachovaný," uvedla Knopová.

Chuligáni zničili rovněž přední sklo na jednom z policejních vozů. Kameny házeli i po druhém autě a poškodili na něm lak. Na tribuně výtržníci zlikvidovali 52 sedaček a prolomili ohrazení mezi sektorem domácích a hostujících fanoušků. Udělali škodu asi za 70 000 korun

"Fanoušci Brna nevyvolali v posledním letech při fotbale v Jablonci větší problémy. Zápas jsme nepovažovali za rizikový, nenasadili jsme při něm ani speciální pořádkovou jednotku," konstatovala Knopová. Takzvané těžkooděnce v přilbách museli na stadiónu Střelnice zastoupit mnohem méně chránění policisté se standardní výbavou. Zraněný příslušník slouží na obvodním oddělení.

Policisté zasahovali také ve městě, kde se mezi sebou fanoušci obou celků porvali. Policisté nevědí, že by někdo z nich utrpěl úraz. "Nelze ale vyloučit, že fanoušci z obavy před vyšetřováním zranění raději nenahlásili," shrnula Knopová.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články