Hlavní obsah

Fotbalová Slavia má nového člena ve vedení

PRAHA

Fotbalová Slavia Praha na pondělní valné hromadě zvolila nového člena představenstva. Stal se jím generální ředitel společnosti Travel Service Roman Vik. Ten tak doplnil majoritní vlastníky Slavie Tomáše Rosena a Petra Doležala, čímž klub naplnil představy zákona o formálním členství představenstva.

Článek

Pondělní řádná valná hromada schválila hospodářský rok a účetní uzávěrky 2006/2007 a zvolila Romana Vika třetím členem představenstva. Vik je s klubem již několik let v užším kontaktu. „Pojí nás s ním dlouholetý přátelský vztah, navíc Slavia s jeho firmou dlouhodobě spolupracuje,“ řekl na pondělní tiskové konferenci předseda představenstva Tomáš Rosen.

Rosen si přeje vést klub jako normální firmu. „Chceme být akční. Vik má velké zkušenosti v podnikání a bude pro klub přínosem,“ těší se Rosen, který je společně s generálním ředitelem pražského klubu Doležalem s 61 % akcií majoritním vlastníkem. Dalších 38 % vlastní ENIC, zbylé necelé procento pak drobní akcionáři. Úspěch po sportovní i ekonomické stránce si přeje Petr Doležal. „To je naše vize,“ řekl.

Koncem měsíce ledna navýšil vršovický klub základní jmění o 422 miliónů korun. „To mělo jeden účel. Hospodaření bylo v záporných číslech. Dlouhodobá kumulovaná ztráta byla vyšší než základní jmění společnosti. Dluh vznikal od vstupu ENIC do Slavie. Nyní tomu tak již není,“ nechal se slyšet předseda představenstva.

Slavia se snaží závazky platit ke lhůtě splatnosti

Klub se snaží všechny závazky vůči ENIC uhradit nejpozději ke lhůtě splatnosti. Slavia jedná s ENIC o odkoupení zbylých akcií a Vik může být kupcem. „Jeden z možných scénářů je, že akcie ENIC odkoupí pan Vik,“ řekl Rosen.

A proč se klub rozhodl odtajnit akcionářskou strukturu až nyní? „Nebylo co tajit. Spekulace však už začaly poškozovat dobré jméno klubu, proto jsme se rozhodli vše zveřejnit,“ pokračoval Rosen. Slavia se nám zdá jako atraktivní společnost s bohatou historií, zároveň je to pro nás koníček, ale to až na druhém místě,“ doplnil.

Na tiskové konferenci se probírala i otázka výstavby stadiónu v Edenu. „Před začátkem stavby jsme deklarovali, že musí dojít k oddělení stavby stadiónu a klubu. Akcionářská struktura E Side kopíruje Slavii. Není to tak, že by Slavia neměla vliv na E Side,“ naznačil Rosen vlastnické poměry.

Reklama

Související témata: