Hlavní obsah

Ščasný: Nejsem trotl, zvažuji rezignaci

MLADÁ BOLESLAV

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný po prohraném domácím utkání se Spartou 1:4 a po svém vykázání na tribunu prohlásil, že vážně zvažuje odstoupení ze své funkce. Důvodem jsou jak nepřesvědčivé výkony, tak způsob, jakým se k trenérovi chovají rozhodčí. „Zítra se pobavím s vedením a uvidím, zda odstoupím. Ale dá se říci, že už jsem rozhodnutý,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Středočechů.

Článek

„Nejdříve bych chtěl pogratulovat Spartě. Myslím, že celý první poločas jsme byli lepší. Po našem prvním gólu ale přichází chyby. Zkušený Poláček nechá centrovat Voříška po souboji, v němž se nechá zcela triviálně obehrát, Procházku pak předskočí Slepička a ihned inkasujeme,“ zlobil se po zápase Ščasný.

Bývalého trenéra svého pondělního soupeře naštvalo vyloučení mladoboleslavského kapitána Jana Rajnocha těsně před koncem první půle. „Pak se do hry vložil rozhodčí, který z mého pohledu naprosto necitlivě oceňoval fauly. Tím zasahuje do zápasu, který má kvalitu a atmosféru. Nám navíc vyloučí klíčového hráče,“ vyčítal domácí lodivod.

„Po přestávce jsme byli pasivní. Zápas se pak už jen dohrávat. Už jsme neměli na to, abychom Spartu dohnali,“ přiznal Ščasný a znovu se vrátil k výkonu rozhodčího. „Kritizuji, že takovýto zápas píská tak nezkušený rozhodčí. Neříkám, že zařídil naši prohru 1:4, ale určitě ovlivnil zápas,“ dodal.

Ščasný: Pobavím se s vedením a uvidím

„Zvažuji, že odstoupím z funkce. Ani naše výsledky nejsou optimální. Jsem si vědom, že se musím ovládat, a že některé situace neunáším. Ale nejsem žádný trotl, aby si ze mě dělal srandu nějaký mladý kluk, který píská šestý zápas a pak mě vysype na tribunu,“ rozčiloval mladoboleslavský kouč. „Zítra se pobavím s vedením a uvidím, zda odstoupím. Ale dá se říci, že jsem rozhodnutý,“

Trenér vítězného týmu Michal Bílek se domnívá, že většinu času byli jeho svěřenci lepším týmem. „Jsem spokojený s tím, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce. V prvních dvaceti minutách jsme za soupeřem zaostávali v důrazu,“ viděl hlavní příčiny nepřesvědčivého vstupu do utkání ze strany svých hráčů.

„Naše pasivita vyústila v gól. Naštěstí jsme vyrovnali. Pak se nám podařilo zlepšit pohyb, lépe jsme kombinovali a pro soupeře jsme byli nebezpečnější,“ chválil svůj tým hostující kouč, jenž byl spokojen hlavně s tím, že se jeho týmu podařilo snížit náskok konkurenční Slavie opět pouze na dva body. Vzájemné derby je na programu již za dva týdny. „Derby může hodně napovědět, ale nemyslím si, že tento zápas rozhodne boj o titul,“ uzavřel Bílek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články