Hlavní obsah

Žižkov doma boduje naplno

PRAHA

Viktoria Žižkov sice nehraje oslnivě, ale krok za krokem jde za záchranou. „Vyhráváme doma a tyhle tříbodové zisky nás posouvají do bezpečí,“ pojmenoval příčinu útočník Petr Švancara.

Článek

„Remíza v Liberci byla bonusem navíc, ale každý bodík se počítá,“ liboval si jeho kolega z útoku Richard Kalod. „Začátek jara máme výsledkově opravdu dobrý. Takhle jsme si ho přáli,“ dodal.

Trenér Stanislav Griga však drží mužstvo při zemi a nepropadá euforii. „Do jara jsme šli se šestnácti body, teď jich máme šestadvacet. Pět kol dokázalo naši pozici hodně změnit. Ale dalších pět kol může přinést úplně jiné změny v tabulce a my musíme udělat maximum pro to, aby z našeho pohledu byly pozitivní.“

Griga si je také vědom, že herní projev není ideální. „Například první půle s Budějovicemi nebyla dobrá. S druhou už jsem byl spokojen, v té jsme dominovali. Hráči utkání odbojovali. Musíme se vyvarovat chyb a hrát vzadu stále na nulu. Teď ale pojedeme do Ostravy oslabení. Kvůli kartám budou chybět Stracený, Tinga a Besta, ale necítíme se předem poražení,“ dodal kouč.

Reklama

Související témata: