Hlavní obsah

Smíšek: Konečně jsme se dostali do šancí

Radek MalinaPrávo

I Petrovi Smíškovi mohou děkovat fanoušci teplického klub, že severočeský tým díky jeho brance prolomil šňůru tří prohraných zápasů. Útočník Teplic zvyšoval proti Zlínu na dva nula ve 38. minutě, nakonec se ovšem museli domácí o výsledek strachovat, když si v závěru utkání nechali vstřelit branku na konečných 1:2. Nepovažovali jsme naši situaci za krizi,“ řekl po utkání Smíšek.

Článek

Díky vašemu gólu Teplice porazily Zlín 2:1 a po třech prohrách v řadě oslavily zisk tří bodů. Ulevilo se vám hodně po předchozích nezdarech?

Rozhodně! Tolikrát jsme odcházeli z trávníku s prázdnou, že jsme vyhrát prostě museli. Ale naši situaci jsme nepovažovali za krizi. Nedařilo se nám v ofenzívě. Se Zlínem to bylo lepší.

Jenže rychlý gól vás neuklidnil, a byť jste vedli o dvě branky, spoustu šancí jste promarnili a o výhru se strachovali. Proč?

Protože jsme byli nervózní. A také jsme trošku přestali běhat. Ale výhru jsme uhlídali a já věřím, že to bude tak velké povzbuzení, že už sezónu dojedeme na vítězné vlně.

Dal jste jeden gól, ale další dvě vyložené šance promarnil…

Já když začnu, tak nevím, kdy přestat… Ale vážně, měl jsem ty situace proměnit. Byl jsem v klidu, povzbuzen předchozí trefou. Řešení mělo být lepší. Uvědomuji si to. Současně jsem moc rád za ten jeden gól, protože my se v minulých zápasech vůbec nedostali do šancí.

Tentokrát jste mohli skórovat minimálně pětkrát. V čem byl takový obrat proti minulým zápasům?

Pokyn zněl jasně: od začátku valit dopředu. Byli jsme domluveni, že budeme hru roztahovat do stran a před branku půjde hodně centrů. Nechtěli jsme hrát středem. Využili jsme faktu, že ve zlínské obraně chyběl potrestaný Kroča.

Reklama

Související témata: