Hlavní obsah

Po utkání s Baníkem se v Olomouci střílelo, policie o tom neví

OLOMOUC

Tři výstřely z plynové pistoly vyšly po sobotním utkání olomoucké Sigmy s ostravským Baníkem v parčíku vedle stadiónu. K incidentu došlo asi 20 minut po skončení zápasu, policie jej nezaznamenala. Píše se o něm i na stránkách www.hooligans.cz. Informaci v úterý potvrdil bezpečnostní referent olomouckého klubu Milan Zapletal, který má na starosti pořadatelskou službu.

Článek

"Došlo k tomu asi dvacet minut po utkání. Olomoucké fanoušky tam napadla skupina baníkovců, která se odtrhla od toho hlavního proudu, který směřoval na nádraží. Padly tři výstřely. Dva z nich byly varovné, při třetím šel slzný plyn z náboje ven," uvedl Zapletal. Podle něj nikdo nebyl zraněn. "Moji kluci, co je rozháněli, z toho celkem slzeli," dodal.

Mluvčí olomoucké police Jitka Dolejšová uvedla, že policie nemá poznatky o tom, že by se po utkání střílelo. Za pořádek mimo stadión přitom odpovídá policie, která na místě poblíž takzvaného Aso parku v tu chvíli patrně nebyla. Na pacifikaci fanoušků se proto podle Zapletala podílela olomoucká i ostravská pořadatelská služba, která čítala 150 mužů.

Na serveru hooligans někdo z olomouckých fanoušků napsal: "Jeden z našich nesmyslně vytáhl plynovou pistoli a několikrát vystřelil! To, co se stalo, se nemělo nikdy stát a je to neomluvitelný čin jedince. Sigma hooligans tento čin odsuzuje a osoba mezi námi skončila a bude potrestána!" Jeden z aktivních fanoušků Sigmy Richard Bednář řekl, že olomoucký kotel se k události nebude dále vyjadřovat.

Baníkovci po sobě zanechali v Olomouci spoušť. Škody na severní tribuně, kterou měli vyhrazenou, upřesnil v úterý manažer Sigma Martin Rak na 200 000 korun. "To se týká jen reklam, sedaček a ochranné sítě. Ještě nejsou vyčísleny škody kasina, které je v tribuně, po vytopení vodou z toalet," dodal Rak.

Reklama

Související témata: