Hlavní obsah

Trenér Ščasný za kritiku rozhodčích zaplatí 50 tisíc korun

PRAHA

Fotbalového trenéra Zdeňka Ščasného neminul postih za pondělní incident s rozhodčími během a po prvoligovém utkání Mladé Boleslavi se Spartou Praha. Šéf svazového soutěžního úseku Ivo Lubas rozhodl, že kouč za kritiku sudích zaplatí pokutu 50 tisíc korun.

Článek

Lubasovi ani nezbývalo nic jiného. Nyní již bývalý kouč Středočechů porušil znění Rozpisu fotbalu, podle kterého nesmí aktéři zápasu do 24 hodin po utkání výkony sudích nijak komentovat. Ščasný prohlásil, že rozhodčí Tomáš Kocourek vyloučil domácího kapitána Jana Rajnocha nesprávně, navíc si podle něj okamžik k vyloučení připravoval. Trenér si byl svého pochybení vědom, což přiznal na pozápasové tiskové konferenci.

Pro Ščasného však pokutou pondělní incident ještě nekončí. Ve čtvrtek disciplinární komise ČMFS rozhodne, zda proti trenérovi zahájí řízení kvůli tomu, že byl vykázán do hlediště za údajné urážky hlavního rozhodčího.

Komise bude rozhodovat také o osudu boleslavského kapitána Rajnocha, který by za své vyloučení po druhé žluté kartě zřejmě dostal jen podmínku. Přitěžující okolností pro něj však byla následná vzteklá reakce na hřišti i pozdější ostrá kritika sudích, kteří podle něj měli záměr ho vyloučit už před zápasem. "K pokutě pro Rajnocha jsme zatím nesáhli, nejdříve ho projedná disciplinární komise. K případu se můžeme případně vrátit," řekl Lubas.

Reklama

Související témata: