Hlavní obsah

Sparťanský objev jara Vacek prodloužil smlouvu

PRAHA

Objev sparťanského fotbalového jara Kamil Vacek ve středu prodloužil v pražském klubu smlouvu a zůstane na Letné až do roku 2012. Informoval o tom mluvčí klubu Jakub Otava.

Článek

Vacek přišel do Sparty loni se zdravotními potížemi z německého Bielefeldu. "Jsem hrozně rád, že mi Sparta znovu dává takovou důvěru. Všichni mi tu věřili v momentě, kdy jsem byl dlouho zraněný a mnoho lidí mě odepsalo. Jsem zde spokojený a doufám, že budu mít možnost všechno co nejrychleji oplatit," řekl dvacetiletý fotbalista, jenž podepsal smlouvu za asistente sportovního ředitele Přemysla Beneše a svého manažera Pavla Zíky.

Vacek od prvního jarního duelu ve Zlíně nastupuje v základní sestavě a vstřelil už dvě branky. Sparta věří, že mladík na Letné zúročí své nadání. "Kamil prokázal velký talent a dokázal, že je pro Spartu velkým příslibem do budoucna. Navíc je to velký srdcař a přesně takové hráče potřebujeme," prohlásil Otava.

Vacek je sice odchovancem východočeského fotbalu, ale zásadní část své mládežnické kariéry strávil v Olomouci. Z ní odešel v roce 2005 do Bielefeldu, ale tam měl smůlu na zranění a loni v létě přišel do Sparty. Kvůli zdravotním komplikacím přišel o loňské mistrovství světa dvacítek v Kanadě. Ve čtvrtek se podle všeho dočká nominace do týmu do 21 let.

Reklama

Související témata: