Hlavní obsah

Rajnoch přišel o pásku, s Varadim dostali od disciplinárky pokuty

PRAHA

Napilno měla ve čtvrtek Disciplinární komise ČMFS. Na svém pravidelném zasedání projednávala přestupky z uplynulého 21. kola Gambrinus ligy. Pokutu 80 tisíc korun dostal plzeňský Adam Varadi, o 30 tisíc méně zaplatí kapitán Mladé Boleslavi Jan Rajnoch, který navíc tři měsíce nesmí vykonávat funkci kapitána. Za nesportovní chování byl potrestán i plzeňský trenér Stanislav Levý.

Článek

Kapitán Mladé Boleslavi Jan Rajnoch musí zaplatit pokutu 50 tisíc. Má zastavenou činnost na jeden zápas a zákaz výkonu kapitána po dobu 3 měsíců. „To, že nesmím vykonávat funkci kapitána po 3 měsíce, mě mrzí nejvíc." V dohrávce 21. kola Gambrinus ligy v domácím utkání proti Spartě byl domácí kapitán na konci prvního poločasu po udělené druhé žluté kartě vyloučen, načež zahodil kapitánskou pásku a při odchodu ze hřiště skopnul rohový praporek. „Byl to pro mě hodně vyhecovaný zápas. Jako kapitána mě to strhlo víc, byl jsem až přemotivovaný,“ řekl ke svým pocitům v utkání proti Spartě Rajnoch.

Trenér Plzeňské Viktorie Stanislav Levý má za vykázání na tribunu v utkání Plzně ve Zlíně zákaz koučovat tým z lavičky na dvě následující soutěžní utkání. V zápase podle hlavního rozhodčího a delegáta zápasu použil vulgární výrazy. „Byly tam emoce. Vím, že jsem pronesl něco, co jsem neměl, plně si to uvědomuji,“ přiznal před disciplinárkou Stanislav Levý.

Ve stejném zápase se měl odehrát i jiný moment, kdy měl plzeňský útočník Varadi po vyloučení urážet čtvrtého rozhodčího, což Adam Varadi popírá. „Utkání ve Zlíně bylo hodně vyhecované, reagoval jsem na nadávky zlínské lavičky, na ni směřovala moje reakce. Čtvrtý rozhodčí byl za mnou, nevím, proč si to vztahuje na sebe,“ hájil se před disciplinárkou útočník, který je na západě Čech na hostování z Ostravy. Za toto nesportovní chování při vyloučení a za prokopnuté dveře u kabiny hostí ho disciplináka potrestala pokutou 80 tisíc korun.

Žižkov musí předložit dokumenty 

Fotbalový klub FK Viktoria Žižkov byl ve čtvrtek Disciplinární komisí ČMFS vyzván, aby do týdne předložil opatření k zamezení vnášení nebezpečných předmětů na stadión. Je to reakce na nedostatečnou pořadatelskou službu v utkání 19. kola proti Bohemians 1905, kdy z obou táborů během utkání létala pyrotechnika.

Disciplinární komise se po předložení dokumentů rozhodne, jak bude postupovat dál,“ řekl šéf disciplinárky Alexander Károlyi. Předseda představenstva žižkovského klubu Luděk Vinš před disciplinárkou zopakoval, že navýšení pořadatelské služby a označení zápasu za velmi rizikový byl z iniciativy Viktorky. „Já už nevím, co je potřeba udělat, aby se to příště neopakovalo. Pořadatelská služba byla vyměněna už dvakrát. Šéfuje jí bývalý ředitel policie,“ řekl Vinš.

Příští dvě ligová kola nejvyšší české fotbalové soutěže se budou muset obejít bez záložníků Marka Zúbka a Luďka Straceného. Zlínský defenzivní středopolař Zúbek dostal zákaz startu za vyloučení v duelu s Teplicemi, tvůrce hry Viktorie Žižkov zase na hřiště nepustí osmá obdržená žlutá karta. Na dnešním zasedání o tom rozhodla disciplinární komise fotbalového svazu.

Bystroň a Mičola stop za žluté karty

Do dvaadvacátého ligového kola nebude moci zasáhnout také dalších deset fotbalistů. Za vyloučení proti Mostu si jednou nezahraje kladenský obránce Vít Beneš. Kvůli čtvrté žluté kartě pak budou stát ostravští hráči David Bystroň a Tomáš Mičola, dvojice z Viktorie Žižkov Pavel Besta a Marcio Da Silva, českobudějovické duo Tomáš Hunal a Martin Vozábal, jablonecký Josef Hamouz, Martin Klein z Teplic a zlínský Martin Vyskočil.

Dva zápasy druhé ligy pak vynechá kvůli osmi žlutým kartám obránce Slovácka Petr Kaspřák. Jednozápasový distanc za žluté karty dostali také Pavel Karlík z Ústí nad Labem a sokolovský František Kura.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články