Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 2:1Nezmar zajistil Liberci tři body v duelu s Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bajer 0 : 1
34. Kerić 1 : 1
85. Nezmar 2 : 1

LIBEREC

Branka střídajícího Jana Nezmara z 85. minuty zajistila fotbalistům Liberce šťastnou výhru 2:1 nad Olomoucí, díky níž si Severočeši i v šestém jarním utkání udrželi neporazitelnost. Hosté přitom dlouho udávali tempo a brzy se dostali do vedení po krásné trefě Lukáše Bajera, jenže ještě do poločasu inkasovali od chorvatského objevu Andreje Keriče vyrovnávací trefu a v závěru přišli i o bod.

Článek

Navzdory nepříznivému počasí, které pod Ještědem v minulých dnech panovalo, stihl na libereckém stadióu roztát veškerý sníh a trávník byl na sobotní odpoledne solidně připraven. Slovan se musel obejít bez beků Šinglára s Holeňákem a improvizace v obraně se záhy promítly do zápasového dění.

Hanáci, kteří v Liberci ještě nikdy nevyhráli, začali hodně aktivně a už ve 3. minutě mohli otevřít skóre, kdyby Bajerův centr z pravé strany nepromáchl Hubník. Za minutu už ale hosté slavili, na Bajerovu parádu z přímého kopu byl brankář Zlámal krátký.

Olomoučtí dál potvrzovali, že v minulém kole nezdolali Baník Ostrava náhodou. V 10. minutě se po odraženém míči zjevil v ideální palebné pozici Hořava, který ale mířil nad, o chvíli později ho napodobil Hubník. Hosté účinně kombinovali, snažili se co nejvíc držet míč a liberecký tým v úvodní půlhodině k ničemu nepustili.

Až přišla 34. minuta, která znamenala nečekaný zlom ve vývoji duelu. Domácí kanonýr Kerič ustál souboj s Hudcem, z ostrého úhlu zamířil podél Drobisze a hostující bek přispěchal se skluzem pozdě - 1:1. Chorvatská zimní posila zaznamenala pátý jarní gól. Poločas se ale znovu dohrával v režii hostů; nejprve Slovan zachránil zkušený Janů a minutu před pauzou po centru z pravé strany hlavičkoval Hubník jen do Zlámala.

Po příchodu z kabin si oba týmy své role vyměnily. K domácí aktivitě přispěl také střídající útočník Nezmar, který po pár sekundách pobytu na hřišti vybojoval ve 49. minutě roh a po něm Kerič na zadní tyči hlavou těsně minul.

Liberec převzal otěže do svých rukou, ale k vyloženým šancím cesta přes zformovanou olomouckou obranu nevedla. Hra poté ztratilo tempo, až dvacet minut před koncem se zjevil po přihrávce Keriče v ideální pozici Dort, kterého ale zbrzdila klička, takže Olomoučtí stačili odkopnout.

Remízový zápas nakonec přinesl překvapivé rozuzlení. V době, kdy Hanáci znovu pomalu získávali půdu pod nohama, vypálil zpoza vápna Dočkal a Drobiszem vyražený míč doklepl do sítě Nezmar. Slovan tak díky němu pošesté za sebou neprohrál, na čemž nic nezměnila už ani šance Janotky v závěru. Olomouc po devíti zápasech poprvé inkasovala víc než jednu branku, na hřišti Slovanu ještě nikdy nevyhrála.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:1 (1:1)
Branky: 34. Kerić, 85. Nezmar - 4. Bajer. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Gallo. ŽK: Bílek - Hudec. Diváci: 4900.
Liberec: Zlámal - Matula, Košťál, Polák, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Papoušek (44. Frejlach, 88. Gecov) - Radzinevičius (48. Nezmar), Kerić. Trenér: Škorpil.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Hudec, Škerle, Heidenreich - Bajer (72. Štěpán), Kaščák, Rossi, Hořava (78. Janotka), Onofrej - Hubník (87. Schulmeister). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: