Hlavní obsah

Ostrava - Žižkov 3:0Ostravský Svěrkoš zničil mdlý Žižkov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Svěrkoš 1 : 0
62. Rajtoral 2 : 0
72. Svěrkoš 3 : 0

OSTRAVA

Vynikající Václav Svěrkoš měl hlavní podíl na zaslouženém sobotním vítězství Baníku nad Žižkovem. Vstřelil dva góly, na další přihrál a ještě trefil tyč. „Zpočátku jsme se těžko prosazovali, ale musím pochválit mužstvo za konsolidovaný a odpovědný výkon, který ho dovedl k vítězství. Zápasy rozhodují individuality, dnes to byl Svěrkoš,“ ohlédl se za utkáním domácí kouč Karel Večeřa.

Článek

Baník se rozjížděl pomaleji, takže k první nebezpečné střele se dostal hostující Kušnír, ale přestřelil. Pak už začal úřadovat Svěrkoš. Dvakrát byl Bartalský o centimetry u míče dřív, do třetice pálil Svěrkoš do tyče. To se gólman Viktorie jen díval. Vyznamenal se však při ráně Rajtorala. Když ale posledně jmenovaný rozjel rychlou akci po pravé straně a míč přes Mageru doputoval opět ke Svěrkošovi, ten se s ním šikovně otočil a po zemi ho propálil do sítě.

Hosté se i v dalších minutách pokoušeli o rychlé protiútoky, ale k ohrožení branky už se nedostali. Obrana hostí, v níž chyběl důraz vykartovaného Besty, musela čelit dalším nájezdům. Ti se k nebezpečnému zakončení dostali ještě jednou, ale Magera neuspěl. Hned v úvodu druhé půle sudí neodpískal penaltu za jasnou ruku Morese. Po další chybě žižkovské defenzívy poslal Svěrkoš do úniku Mageru, který ale bombou rozezvučel jen pravou tyč. Při dalším úniku po pasu Tchuře Svěrkoš nezištně přihrál Rajtoralovi, který poslal míč do prázdné branky.

Své skvostné představení pak Svěrkoš zakončil dalším gólem po ideálním přihrávce Otepky. Toho vystřídal Lukeš, který se vrátil po téměř osmiměsíční absenci zaviněné zraněním. „První půli se nám dařilo zavřít svoji polovinu hřiště. Upozorňoval jsem hráče, aby nás Baník nepřekvapil z Brejků. To se bohužel stalo. Neměli jsme na to především zastavit vynikajícího Svěrkoše,“ konstatoval trenér hostí Stanislav Griga.

Baník Ostrava - Viktoria Žižkov 3:0 (1:0)
Branka: 36. a 71. Svěrkoš, 62. Rajtoral. Rozhodčí: Franěk - Kordula, Čecháček. ŽK: Bolf, Otepka - Procházka, Labant. Diváci: 8406.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Čoupek - Rajtoral (85. Ficek), Marek, Otepka (76. Lukeš), Tchuř (83. Zeher) - Svěrkoš, Magera. Trenér: Večeřa.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Labant, Mores, Xavier - Kušnír, Kropík, Procházka, Koukal - Kalod (89. Blaha), Švancara (75. Demjan). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: