Hlavní obsah

Bazaly viděly velkolepé představení Svěrkoše a aplaudovaly návratu Lukeše

OSTRAVA

Velkolepé fotbalové představení Václava Svěrkoše viděly v sobotu v podvečer solidně zaplněné ostravské Bazaly. Dvakrát rozvlnil síť za zády Petera Bartalského, ještě stihl nastřelit tyč a geniálně přihrát na gól Františku Rajtoralovi. Baník je po výhře 3:0 na třetím místě tabulky.

Článek

„Vítězství je pro nás důležité a stejně tak výkon, který jsme předvedli. Myslím, že jsme opravdu hráli dobře,“ říkal skromně muž zápasu Václav Svěrkoš. „Nejdřív jsem vystřelil v utkání nad bránu, pak do tyče. Tak jsem si říkal, že to nebude nic moc. Nakonec se vše otočilo,“ liboval si střelec dvou parádních branek.

Mohl dát hattrick, ale místo střely v šanci volil nezištnou přihrávku... „Nesleduji pořadí střelců, ale jen tabulku. Dostal jsem dobrou přihrávku, běžel jsem sám. Když jsem přebíral míč, všiml jsem si Rajtorala, před kterým byla prázdná branka. Tak jsem mu balón poslal.

Výborný výkon odvedl i Rudolf Otepka, autor perfektní přihrávky na třetí domácí gól. „Bylo jen otázka načasovat správně balón. Spolupráce se Svěrkošem nám už funguje. My jsme moc chtěli odčinit zaváhání se Slavií a v Olomouci a výborným výkonem celého týmu se to povedlo. Vašek Svěrkoš ale přeci jenom čněl nad ostatními. Zpočátku jsme byli trochu pomalí, ale první gól všechno zlomil.“

Po osmi měsících se po zranění za velkých ovací vrátil Martin Lukeš... „Jsem moc šťastný. Děkuji divákům, jak mě přijali. Viděli výborný zápas a skvělého Vaška Svěrkoše, který předvedl reprezentační výkon.“

Hosté odjížděli z Bazalů hodně smutní. „Chtěli jsme se poprat o bod, ale dokázali jsme vzdorovat jen první půlhodinu. Zlomil nás první gól. Pak už jsme se na nic nezmohli. Měl jsem šanci za bezbrankového stavu, ale míč jsem zvedl o něco víc, než bylo třeba. Prohra mrzí. My však musíme dělat body s jinými soupeři, než s Baníkem. Příští víkend máme doma Plzeň,“ konstatoval žižkovský Ondřej Kušnír.

Reklama

Související témata: