Hlavní obsah

Kouč Sparty Bílek: Slavii jsme dostali pod tlak

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty si po sobotním domácím vítězství 1:0 nad Jabloncem připsali tři body a alespoň do pondělní dohrávky Slavie ve Zlíně se usadili na první příčce tabulky. „Jsme rádi, že teď alespoň na chvilku vedeme ligu,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci lodivod letenských Michal Bílek.

Článek

Trenér Sparty byl po utkání spokojen především s výsledkem, s předvedenou hrou už méně. „Jablonec se soustředil na defenzivu a nepustil nás do mnoha vyložených šancí. Chyběla nám lehkost, navíc jsme kazili hodně přihrávek,“ postěžoval si Bílek. Zároveň však dodal, že nejpodstatnější pro pražský tým bylo vítězství.

Sparta se tak díky třem bodům poprvé v sezóně dostala na první pozici před rivala Slavii, která má ovšem pondělní dohrávku ve Zlíně k dobru. „Slavii jsme pod určitý tlak dostali. Vím, že situace pro ně není ideální, ale vše je pořád otevřené,“ řekl spokojený kouč.

Komňacký chtěl v Praze bodovat 

Jeho protějšek na lavičce Jablonce František Komňacký přijel do Prahy s respektem, s cílem odehrát slušný zápas a bodovat. „Utkání jsme nezačali dobře. Udělali jsme chybu, která rozhodla. Sparta chybu udělala také, ale my jsme ji nedokázali potrestat. O to byl dnes soupeř lepší,“ řekl v sobotu na adresu neproměněné příležitosti útočníka Straky. „Myslím si, že pro Spartu by bylo obtížné dát nám dnes dva góly,“ poznamenal na závěr.

Záložník letenských Pavel Horváth byl spokojen s plným bodovým ziskem. „Hodně jsme chtěli vyhrát a možná to někdy bylo na škodu,“ řekl a pokračoval: „Jablonec se na nás dobře připravil, a navíc jsme cítili trému z toho, že se můžeme dostat na první místo,“ ospravedlňoval důvody nepříliš líbivé hry Sparty.

V podobném smyslu se vyjadřoval i Tomáš Sivok: „Víme, že hra nebyla ideální, ale důležité je, že jsme zvítězili,“ vyjádřil se záložník.

Reklama

Související témata: