Hlavní obsah

Brno - Kladno 0:0Fotbalisté Kladna ubránili v Brně bezbrankovou remízu

BRNO

Po šesti vítězstvích na domácím trávníku ztratili fotbalisté Brna body po bezbrankové remíze s Kladnem, když se nedokázali navzdory výrazné převaze po změně stran prosadit v koncovce. Kladno uhrálo třetí remízu po sobě, obětavě bránilo a svou hru provázelo i rychlými protiútoky.

Článek

Zápas měl nešťastný úvod: po střetu se soupeřem hned v první minutě utkání opustil trávník s poraněnou nohou na nosítkách domácí středopolař Kuncl, za kterého zaskočil náhradník Kubáň. Brňané se sice snažili o rychlou nátlakovou hru, jejich pokusům však chyběla nejen přesnost, ale také rychlost. Hodně těžkopádné pokusy stačili kladenští zadáci včas zastavit. Do slibnější střelecké šance se dostal po centru Polácha už v sedmé minutě Trousil, jehož hlavička ale skončila v náruči dobře postaveného brankáře Pavlíka. Několikrát se pokusil o křídelní úniky nový reprezentant Střeštík, v koncovce ale mířil vedle.

Kladno spoléhalo na dokonale zajištěnou obranu a aktivně hrající středovou řadu, která obětavě vypomáhala v defenzívě. Trenér Šilhavý nechal na hrotu útoku pouze osamoceného Semeráka. Toho však v pokusech o bleskové protiútoky rychle doplňovali Szabo a Brunclík. Po počátečních nesmělých brejcích přidávali hosté na útočné aktivitě. Blízko ke skórování měl ve 26. minutě po Zachariášově úniku volný Brunclík, jehož střela mířila těsně vedle tyče. Poločas dohrávali Brňané v útlumu, skřípala jim souhra a takřka se nedostali ke střelbě.

Ani zlepšený výkon ve druhé půli nedovedl Brno k výhře

Trenér Uličný se pokusil oživit hru svých svěřenců zařazením Brazilce Liry, který v poločase vystřídal nevýrazného Simra. Jihoameričan se blýskl únikem po levé straně, kdy obešel dva zadáky soupeře, jeho slabou střelu stačil Pavlík krýt. Oproti prvnímu poločasu se sice výkon Brňanů částečně zlepšil, získali územní převahu, zrychlili pohyb a zvýšili bojovnost. Jejich koncovka ale byla nepřesná a nedůrazná. Dvakrát se dostali po změně stran přes přehuštěnou obranu soupeře do slibné šance Střeštík, jednou Mareček. Ani jeden ale nemířil přesně.

V závěrečné čtvrthodině se do útoku vydal i obránce Trousil. Tlak Brňanů narostl, kladenská obrana často jen zoufale odvracela míče před sebe. Bojovně naladění hosté se ale náporu soupeře ubránili a udrželi čisté konto.

1. FC Brno - SK Kladno 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Filgas, Slavík. ŽK: Trousil - Hochmeister. Diváci: 3750.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, P. Pavlík, Siegl - Kuncl (3. Kubáň, 77. Baláž), Polách, Mareček, Střeštík - T. Došek, Simr (46. Lira). Trenér: Uličný.
Kladno: R. Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Krob - Zachariáš (78. Jablonský), Hochmeister, Szabo, Brunclík (90. Zoubele), Cigánek - Semerák (72. Kroupa). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: