Hlavní obsah

Bohemians 1905 uhráli s Mladou Boleslaví remízu 1:1

PRAHA

Fotbalisté Bohemians si v nedělním zápase 22. kola Gambrinus ligy po dobrém výkonu připsali jeden bod za remízu 1:1 s Mladou Boleslaví. Během utkání v Ďolíčku dvakrát zhaslo osvětlení a zápas se protáhl o zhruba 25 minut. Na lavičce hostů se poprvé po rezignaci Zdeňka Ščasného představil Karel Stanner.

Článek

Bohemians vstoupili do utkání velice aktivně a za vydatného povzbuzování fanoušků dostali Mladou Boleslav od úvodních minut pod tlak. První vážnější akce se zrodila ve 3. minutě. Slezák ve vápně sklepl na Rezka, jehož střelu chytil brankář Miller. Několik dalších nebezpečných akcí domácích musel na poslední chvíli hasit obránce Rolko.

Velké vzrušení před boleslavskou brankou přinesla 23. minuta. Brankář Miller předvedl dva nepříliš jisté zákroky, ani jednou však domácí míč mezi tři tyče nedokázali propasírovat. Ve 39. minutě se na hranici vápna šikovně uvolnil Rezek, který si patičkou obhodil protihráče, jeho přízemní pokus však šel vedle levé tyče.

První půle patřila Bohemians

První půle byla jednoznačně v režii klokanů, kteří hrozili jak rychlými výpady, tak centrovanými míči. Gólovou šanci si však vytvořili i hosté. Ve 40. minutě se Řezníček po pravém křídle dostal až před domácího Zicha, který jeho střelu musel vyrážet na roh.

Pět minut po změně stran se do brejku dostal Barteka, ale v nadějné situaci se mu hrubě nepodařil centr. Boleslavští se připomněli v 55. minutě. Kyselovu střelu z voleje musel likvidovat Zich.

Domácí byli za své snažení odměněni v 60. minutě. Po rychlém brejku se před boleslavskou branku dostal Škoda a tváří v tvář Millerovi se nemýlil. Hosty inkasovaná branka probudila, ale obrana Bohemians je do zakončení nepustila.

Kvůli výpadku osvětlení se 25 minut nehrálo

Zpestření nabídla 72. minuta, když na celém stadiónu zhasla světla a utkání muselo být na zhruba patnáct minut přerušeno. Oba týmy poté vyběhly opět na hrací plochu a pokračovalo se ve hře. Ovšem jen tři minuty, než světla opět zhasly, nehrálo se dalších deset minut.

Krátce po opětovném rozsvícení Ďolíčku se po hrubé chybě Rolka řítil do šance domácí Škoda, tentokráte ale na Millera nevyzrál. Takřka z protiútoku se po centru Táborského prosadil Holub a vyrovnal na 1:1. Domácí se v závěru snažili strhnout vedení na svou stranu, leč neúspěšně a utkání tak skončilo remízou.

Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky: 60. Škoda - 77. Holub. Rozhodčí: Jech - Košec, Teuber. ŽK: Rada - Mašek, Řezníček, Táborský, Kalina. Diváci: 6729.
Bohemians: Zich - Karal (36. Marek), Rada, Nikl, Šmarda - Rezek, I. Hašek, Bartek (83. Moravec) - Slezák (57. Ordoš), Škoda. Trenér: Busta.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Kopic - Sedláček (72. Táborský), Hodúr, Kalina, Poláček (29. Mašek) - Řezníček (59. Holub), Kysela. Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: