Hlavní obsah

Trenér Boleslavi Stanner: Chvílemi jsme tahali za kratší konec

Jan CíchaSport.cz

Fotbalisté Mladé Boleslavi vedeni novým koučem Karlem Stannerem uhráli ve vršovickém Ďolíčku proti Bohemians 1905 remízu 1:1, i když po většinu utkání za pražským týmem herně zaostávali. Hlavně v prvním poločase měli více ze hry domácí. Boleslavi pak paradoxně pomohla závada na reflektorech, po které se muselo střetnutí dvakrát přerušit. „Chvílemi jsme tahali za kratší konec,“ přiznal po utkání Stanner.

Článek

S konečným výsledkem byl Stanner vcelku spokojen. Začátek se však jeho svěřencům příliš nevyvedl. „Z mého pohledu jsme do utkání nevstoupili v pohodě. Dostali jsme se pod tlak. Hlavně hra na levé straně nebyla dobrá, proto jsme museli ještě v prvním poločase vystřídat,“ poznamenal.

Mužstva šla během utkání třikrát do kabin. Jednou o poločasové přestávce, dvakrát pak během druhé půle, když zhasla světla. „Při přerušení jsme si v kabině řekli, že chceme poslední dvacetiminutovku vyhrát a to se nám podařilo,“ pochvaloval si výkon mužstva v poslední čtvrtině zápasu.

Utkání podle Busty rozhodla genialita Holuba

Nespokojený byl pochopitelně jeho protějšek na lavičce Bohemians Zbyněk Busta. „Neudrželi jsme vedení, nemůžu být spokojený. Utkání rozhodl Holub, který ukázal svoji genialitu a potvrdil, že se před brankou nemýlí,“ posteskl si.

A jak se neplánovaná přestávka podepsala na výkonu klokanů? „Ublížilo nám to. Pro hráče je složité jít dvakrát do šaten a znovu si vše srovnat v hlavě,“ nechal se slyšet Busta a pokračoval: „Hráči předvádí kvalitní věci, ale jsou trestáni za chyby, které zkušení hráči nedělají,“ postřehl.

Střelec vyrovnávacího gólu Radim Holub přišel do hry zase v roli žolíka a vyplatilo se. „Samozřejmě, že bych chtěl hrát od začátku, ale to je věc trenéra. Přijde mi, že mně ty góly paradoxně škodí,“ řekl útočník a pokračoval: „Bohemka byla 70 minut lepší, nám se pak naštěstí podařilo vyrovnat.“

Škoda: Jsem dřevák

První věc, kterou po zápase řekl Milan Škoda bylo: „Jsem dřevák.“ Za stavu 1:0 šel totiž sám na brankáře, ale druhý zásah v utkání mu znemožnil brankář Miller. „Chtěl jsem si to dát kolem gólmana, ale nepovedlo se mně to. Miller mi vzal míč čistě,“ popsal akci ze druhého poločasu. Vršovický klub se nemůže dostat ze sestupového pásma a hráči to těžce nesou. „Každým kolem je to horší. V Českých Budějovicích se musíme pokusit vyhrát,“ hledá východisko ze špatné situace Škoda.

Reklama

Související témata: