Hlavní obsah

Toleski: Kombinační fotbal se ve Zlíně hrát nedal

ZLÍN

Fotbalisté Slavie zvládli svou dohrávku 22. kola Gamrinus ligy ve Zlíně a zvítězili 1:0. Na neregulérním terénu rozhodl jediný gól. Jeho autorem byl slávistický útočník Goce Toleski, který tak zaznamenal první trefu po svém přestupu z Mostu do sešívaného dresu.

Článek

„Byl to těžký zápas. Na tomto terénu se nedal hrát kombinační fotbal. O to víc jsem šťastnější, že nám můj gól přinesl tři důležité body,“ usmíval se autor vítězné trefy, kterou se Slavia opět vrátila do čela tabulky a udržela Spartu dva body za sebou.

„My jsme hrát nechtěli, protože tohle byl zcela neregulérní terén. Ty tři body beru, ale opravdu bych raději hrál proti silnému Zlínu na lepším terénu,“ konstatoval kouč Slavie Karel Jarolím.

Brabec si nezahraje derby

„Sudí terén uznal a tím to skončilo, šli jsme hrát. Další dohady neměly a nemají smysl. Máme tři cenné body. Před derby dál vedeme před Spartou. Mrzí mě, že si za týden nezahraji. Na podzim jsem v derby chyběl kvůli zranění a teď to bude kvůli kartám. Přesto věřím, že vyhrajeme a Spartě odskočíme,“ přál si kapitán Slavia a v pondělí její nejlepší hráč Erich Brabec.

Domácí byli po utkání velmi smutní. „Nejblíže ke gólu jsme byli v době, kdy Zbožínek vyhrál souboj s obránci Slavie a nacentroval míč před branku. Chtěl jsem obstřelit Vaniaka, ale trefil jsem jenom tyč. Škoda, věřím, že kdybych dal gól, tak bychom vyhráli. Místo toho jsme za minutu dostali branku, která rozhodla. Zápasu by asi víc slušela remíza. Pokud jde o terén, tentokrát se na něm nedalo kombinovat a bylo to jen o vůli a bojovnosti. Úsilí z naší strany bylo enormní, ale nic nám tam bohužel nepadlo. Když ale půjdeme s tímto nasazením dál, musíme bodovat,“ kroutil hlavou Zdeněk Kroča, který měl velkou šanci i ve druhé půli, ale také nedal.

Optimismus ale zlínský stoper neztrácel, byť se Tescoma nebezpečně blíží k týmům ohroženým sestupem... „Zatím nedáváme góly a soupeři nás za to trestají. Nehrajeme určitě špatně a k úspěchu nám chybí jen branky. Nejsilnější mužstva však máme za sebou a teď snad konečně začneme bodovat. Co jsme neuhráli doma, musíme přivézt z venku.“

Reklama

Související témata: