Hlavní obsah

Svěrkoš: Mluvit po jednom vydařeném utkání o reprezentaci je nesmysl

Nejlepší letošní zápas odehrál v sobotu útočník ostravského Baníku Václav Svěrkoš. Konto Viktorie Žižkov zatížil dvěma góly a byl tak hlavním strůjcem vítězství domácích 3:0. „Dal jsem dva góly, na jeden nahrál, trefil tyčku a byl v několika dalších akcích, které stály za to. Konečně jsem se svým výkonem spokojený,“ pochvaloval si Svěrkoš po utkání.

Článek

Byl to letos váš nejlepší zápas?

Určitě ano. Dal jsem dva góly, na jeden nahrál, trefil tyčku a byl v několika dalších akcích, které stály za to. Konečně jsem se svým výkonem spokojený.

Trenér Žižkova Griga na tiskové konferenci řekl, že zápas udělal Svěrkoš a jeho tým na takového hráče neměl.

Panu Grigovi děkuji za kompliment, ale já jsem přesvědčený, že si jej zaslouží celý tým. Baník hrál výborně.

Ale vy nejlépe. Jak vzhlížíte k reprezentačnímu áčku?

Přesně tak, jak to nedávno řekl Střeštík z Brna, pro každého hráče je to čest. O reprezentaci se nechci bavit, po jednom vydařeném utkání je to přece nesmysl. Pan Brückner má své záměry a ponechme jemu, ať je realizuje podle svého.

Na začátku utkání jste z výhodné pozice přestřelil branku a také trefil tyč. Co vám tehdy blesklo hlavou?

Že je to dneska nějaké divné. Na mysl se mi vkrádala otázka, jestli je mi přáno, abych vůbec Žižkovu gól dal. Ale pak se mi to povedlo a myslím, že jsme si oddechli všichni. Zápas proběhl tak, jak měl.

Po tom gólu jste se rozběhl k lavičce s náhradníky a objal jste Martina Lukeše. To jste spolu měli před zápasem nějak domluveno?

Nebylo to domluveno, napadlo mě to. Luky byl konečně s námi a my všichni jsme ten zápas hráli pro něho. Jsme šťastni, že se vrátil.

Jednu branku jste vstřelil levou nohou, druhou pravou a mohl jste se trefit ještě jednou, ale ve velmi dobré pozici jste ještě přihrál lépe postavenému spoluhráči Rajtoralovi. Proč jste nestřílel?

Když jsem přebíral přihrávku, podíval jsem se, kdo běží se mnou. Viděl jsem Frantu a nahrál jsem mu, protože to dával do prázdné branky. Kdybych to neudělal a gól nedal, vyčítal bych si to.

Tím jste promarnil možnost dotáhnout se v pořadí ligových kanonýrů na sparťana Slepičku. Ten už má na svém kontě deset zásahů, vy nyní o jeden méně.

Vůbec jsem na to nepomyslel. Byl to automatismus.

Sledujete vůbec, jak se vyvíjí situace na čele pořadí nejlepších střelců?

Dívám se jen na ligovou tabulku a můj cíl je navlas stejný jako všech mých spoluhráčů, tedy bojovat o třetí místo. Ale samozřejmě mě těší, že mi tam góly padají. Lhal bych, kdybych říkal něco jiného.

Reklama

Související témata: